Yazarlar

Dr. Şenay Devi

Dr. Şenay Devi

astrodeha@gmail.com

Satürn Oğlak Burcundaki seyrine başladı

Satürn, Oğlak'ı 21 Mart'ta Kova’daki seyri için terk etti, ancak Satürn şimdi yeniden Oğlak burcunda.

Doğum haritalarımızda Satürn’ün bulunduğu ev hangi alanlarda enerjimizin engelleneceğini hangi kısıtlamalarla karşılaşabileceğimizi göstermektedir. Satürn transitleri hayatlarımızda daima önem taşır. Bedenimizde 7 çakra vardır. Satürn gezegenin etkili olduğu Ajna çakra’dır. Bu çakranın anlamı "Sınırsız güçtür". Alında kaşların arasında yer alır bir nevi üçüncü göz olarak adlandırılır. Ajna merkezi bir nevi içe gerilmiş üçüncü göze benzetilen pineal veya epifiz bezine bağlı kabul edilir. Bu çakra duru görü ve klervoyansa ‘’ Duyu ötesi şeyleri imgelemek ve duyarak algılama’’ tekabül eder.

Koç Burcu

Sahip olduğunuz ve şimdiye kadar başaramadığınız şeylerin farkına varacaksınız. Hataları, yanlış kararları telafi etmek için şansınızı doğru değerlendirebilme imkanıyla karşı karşıyasınız. İşiniz veya başarılarınız artık daha görünür durumda olacak.

Boğa Burcu

Yeni olan şeylerin getirdiği maddi - manevi zenginliklerden payınıza düşeni alabileceksiniz. Yayıncılık ve eğitimde önemli başarılar elde edebilirsiniz. Zamanınızı, özellikle öğrenme, gelişme adına uzun vadeli hedeflerle verimli bir şekilde kullanmak için bu transiti çok iyi değerlendirmelisiniz.

İkizler Burcu

Bu transit başlangıcında, en derin istek ve korkularınızı sorgulamanızı zorlayan üçüncü şahıslar ve dış dünya baskısına karşı özellikle hassas olabilirsiniz. Bunlar arasında finansal konularda (özellikle borçlar, yükümlülükler ve ortak finansmanlarla ilgili) kontrolü elden bırakmamalısınız.

Yengeç Burcu

Yaş ve yaşam koşullarınıza bağlı olarak, sevdiklerinizle, iş ortaklıklarıyla ve dostluklarla olan ortaklıklarla ilgili pek çok deneyim yaşayabilirsiniz. Özel yaşamınızda kararları, hem güçlü hem de zayıf yanları ile ele alırken haksızlık etmeden dengeleri korumaya özen gösterin. İkili ilişkilerinizde ortaya çıkan herhangi bir sorunun kökenine baktığınızda korkusuz olun.

Aslan Burcu

Sağlıkla ilgili konularda Satürn sizi endişelendirebilir. Bununla birlikte, sağlıkla ilgili endişeler dikkate alınırsa erken teşhis başta olmak üzere yaşam kalitenizi arttıracak aktiviteleri, kendi arzu ve kararlılığınızla edinebilir, köklü değişimler içinde olabilirsiniz. Ayrıca kötü alışkanlıklarınızı bırakabilmek için motivasyon ve kararlılığın olumlu deneyimlerini yaşayabilirsiniz.

Başak Burcu

Hayatınız bu süre zarfında daha istikrarlı bir hal alacaktır. Çünkü muhtemelen kendinize gerçekçi ve makul bir şekilde bakabileceksiniz. Bu transit, belirsizliği azaltma etkisi gösterir.

Terazi Burcu

Terazi burçları genel anlamda bu transit altında, duygusal anlamda büyük bir arınma yaşayacak. Şu anda sorumluluklarınızı külfet olarak görebilir daha önce yaptıklarınızdan daha fazla baskı altında hissedebilirsiniz. Ama unutmamalısınız her zorluktan sonra bir kolaylık vardır.

Akrep Burcu

Yaptığınız iş ve üstlendiğiniz sorumluluklar size güçlü bir güven duygusu sağlar. Kendi yetenekleriniz hakkında daha olgun bir kavrayışa sahip olduğunuz için, başkalarına karşı da daha sorumlu olduğunuzun bilinci ile ilerleyebileceksiniz. Kendinize gerçekçi ve mantıklı bakarsanız, yeteneklerinizi daha açık görürsünüz.

Yay Burcu

Kendinizi finansal anlamda sağlam bir yere yerleştirmek için bu transitin güçlü enerjisini iyi kullanın. Bütçeler hazırlayın, harcama biçiminizi inceleyin ve boşa harcamış uygulamaları ve tutumları ortadan kaldırın. Kredileriniz sizi yorduysa (Başkalarından borç para ödünç aldıysanız), Satürn bir şekilde bu tutumun sağlıksız olduğunu ve bu alışkanlıkların değişmesi gerektiğini öğretecek sizlere.

Oğlak Burcu

Bu transit altında özgüveninizi dönüşümünü yukarı çekmeyi başarabilirsiniz. Satürn yüzeysel olanı dağıtıp parçalamaya başlıyor. Bencillikleriniz, kurgularınız ardınızda kalıyor. Yanlış insanlara tekrar değer vererek yaşadığınız hayal kırıklığının hüznünü yaşayın ancak bunun pişmanlığa veya kızgınlığa dönüşmesine izin vermeyin.

Kova Burcu

Eskiden bu yana devam eden hırslar, öfke, kin gibi yorucu enerjilerden uzaklaşmayı başardığınız takdirde büyük bir rahatlamayla, zincirlenmiş ruhunuzu özgürleştirebilirsiniz. Yasal konularda dikkatli olun daha büyük hatalara neden olacak yaklaşımlar içinde olmamaya özen gösterin. Bu transit olumsuz özelliklerinizi dönüştürmek için bir fırsatta olabilir sizler için. Alışkanlıklarınızın ve ‘benim arzularım, benim isteklerim’ gibi ısrarlardan uzaklaşabileceğiniz takdirde.

Balık Burcu

Bu dönemde uzun süreli bağlantılar kurmak için güzel fırsatlar olabilir. Bir grupta daha fazla nüfuz sahibi olabilirsiniz, bu muhtemelen doğal olarak öncülük edeceğiniz ilklerinde habercisi sizler için. Geleceğiniz için sağlam planlar yapmanın zamanı geldi. Özellikle uzun vadeli olana odaklanmak ve bu alanlar ile ilgili çalışmalara yönelik sabırla hareket etmek kazanımlarınızı da arttıracaktır.

Dr. Şenay Devi Diğer Yazıları