'Hiçbir çocuğumuzu yalnız bırakmayacağız'

Oya Kayacık Çocuk Evleri Sitesi'nin hizmet binasını açan Erdoğan, “Hiçbir çocuğu yalnız bırakmamak temel vazifemiz. Elimizden geleni değil, çok daha fazlasını yapmak için uğraş veriyoruz” dedi.

'Hiçbir çocuğumuzu yalnız bırakmayacağız'

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kasımpaşa Oya Kayacık Çocuk Evleri Sitesi'nin ek hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışta Erdoğan'a Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile hayırsever iş insanı Mesut Toprak da eşlik etti. Açılışta konuşan Erdoğan, hiçbir çocuğu yalnız bırakmamanın temel vazifeleri olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizde, 2002'den beri bu yolda büyük mesafeler kat edilmiş olması hepimizi gururlandırıyor" dedi.

5 BİN 818 YAVRUMUZ KALIYOR

Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, farklı ihtiyaçları olan çocuklara yönelik geliştirdiği politikaların dikkate değer olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: "2002'de yalnızca 3 tane Çocuk Evleri Sitesi vardı. Bugün bu sayı 111'e yükseldi. 5 bin 818 çocuğumuzun bakımını, bu evlerimizde gerçekleştiriyoruz Oya Kayacık'ı da rahmetle anıyorum. Sevgisini verdiği her çocuk, çiçek açtı. Hepimize takip edilecek apaydınlık bir yol bıraktı."

Tüm Yaşam haberleri için tıklayın