Hepsi gizli bölmede ele geçirildi... Değeri 35,5 milyon TL

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Kapıkule Gümrük Kapısı'nda operasyon gerçekleştirildi. Operasyon neticesinde bir tırın içerisinden değeri yaklaşık 36,5 milyon TL olan uyuşturucu ele geçirildi.

Hepsi gizli bölmede ele geçirildi... Değeri 35,5 milyon TL

DHA

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan yabancı plakalı tırda yaklaşık 36,5 milyon TL değerinde 400 bin adet uyuşturucu hap ile 12 kilogram kokain ele geçirdi. Sürücü ise  gözaltına alındı.

DHA'da yer alan habere göre; Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Komuta Kontrol ve Operasyon Dairesi'nce yürütülen uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele faaliyetleri kapsamında, sınır kapılarına gelen araçların mercek altına alındığı aktarıldı. 

Yapılan çalışma sonucunda Kapıkule’den Türkiye’ye giriş yapacak yabancı plakalı tır, riskli olarak değerlendirildi. Şüpheli tır, gümrük kapısına giriş yaptığı andan itibaren gözetim altına alındı.

Araç sürücüsü gümrük işlemlerini yaptırmak için müracaat ettiğinde, araç X-Ray tarama cihazına yönlendirildi. X-Ray taramasında TIR'ın dorsesinin taban bölümünde şüpheli yoğunluğa rastlandı. Narkotik dedektör köpeklerin de tepki verdiği şüpheli bölgeler, kesilerek açıldı.

Gizli bölmelerde, 62 paket içerisinde toplam 400 bin adet uyuşturucu hap, 12 kilogram kokain ve yarım litre likit esrar ele geçirildi.

Yaklaşık 36,5 milyon TL değerindeki uyuşturucuya ve TI'a el koyuldu. Adı açıklanmayan sürücü gözaltına alındı.

Tüm Yaşam haberleri için tıklayın