Diyarbakır bayramda binlerce turisti ağırladı

Tarihi yapıları ve inanç turizmindeki değerleriyle önemli cazibe merkezlerinden Diyarbakır Kurban Bayramı'nda da binlerce turist ağırladı.

Diyarbakır bayramda binlerce turisti ağırladı

ŞEYHMUS ÇAKAN

Tarihi yapıları ve inanç turizmindeki değerleriyle önemli cazibe merkezlerinden Diyarbakır Kurban Bayramı'nda da turistlerin gözde merkezi oldu. Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin Unesco Dünya Kültür Mirası listesine alınmasıyla tur operatörleri rotayı bu bölgeye çevirdi.

Bayramda Diyarbakır'da turizm sektörünün gelişimi yaşanırken, şehre gelen turistler, sabahın erken saatlerinde şehri gezmeye başladı ve ilk olarak Diyarbakır'ın turizm sembolü Sur ilçesi ve tarihi mekanlarını ziyaret etti. Diyarbakır'a gelen turistler, tarihi yerlerde gezerek vakit geçirdiklerini, Diyarbakır'ın yaşayan tarihinin etkileyici olduğunu söylüyor.

DİYARBAKIR TARİHİ MEDENİYETİN BAŞKENTİDİR

Turizm ve Musiki Derneği (DİKTUMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Aksu, Diyarbakır'ın tarihi medeniyetin başkenti olduğunu söyledi. Aksu, "Biz hep söylüyoruz, şehirler vardır orada ruh yoktur veya yaşam yoktur. Diyarbakır önemli bir şehir. Ben buradan herkese söylüyorum; Diyarbakır tarihin medeniyetlerin baş kentidir. Maneviatların en önemli şehirlerden birisi Diyarbakır'dır. Toprağın ekildiği hayatın başladığı bir yer. İnanın bunu herkes keşfetti. Kum deniz her tarafta var ama tarihin maneviatın, medeniyetin ve kültürün olduğu ve bu kadar kültürün içinde olduğu bir şehir hiçbir yerde yok. Bunun için bu fark edildi ve gün geçtikçe insanlar buraya akın akın gelmeye başladılar. Her taraf dolu. Diyarbakır bu süreçte geçmiş senelere rağmen turist sayısında kat kat arttı. Diyarbakır dünyada en güzel şehirlerden birisi. Gezdiğin zaman tarihi yaşıyorsun, kültürü yaşıyorsun, manevi değerleri ruhuyla hissediyorlar insanlar. Turist sayısı çoğaldı, tahmin ederim ki, bu sezon 1 milyon turist Diyarbakır'a gelecek" dedi.

'DİYARBAKIR TURİSTMİ BACASIZ BİR FABRİKA GİBİ'

Gelen yerli ve yabancı turistlerden önemli geri dönüşler aldıklarını kaydeden Aksu, "Burası ruhu olan bir şehir, ne kadar güzel. Gezdiğin zaman tarihi yaşıyorsun. Her taraf tescil yapı, tarih, kültür, medeniyet var. Ulu camimiz, Zerzevan Kalemiz, Eğil deki peygamberler kabri, Hasuni mağaları, Hilal mağaraları. Yani bunlar çok önemli turizm getirisi olan yerler.

Zaten Surlar ve Hevsel Bahçeleri'nin Unesco Dünya Kültür Mirası listesine alınmasıyla Türkiye ye gelen trusitler önce bu listeye bakıyorlar. Onun içinde Diyarbakır turizm açısından parlak bir geleceği var. Sur içi 500 fabrikaya eş değer bir artı getirisi olacak. İnsanlarda işsizlik azalacak. Diyarbakır turizmi bacasız bir fabrikadır" diye konuştu.

Tüm Yaşam haberleri için tıklayın