Bosna'nın kanatsız kelebekleri

Bosna Hersek'te bedensel engelli yüzücü çocukların hayatı yüzmeyle değişti. Engelli yüzücüler sporla tanışmalarını sağlayan SPID kulübü sayesinde şampiyonluk için çalışıyor.

Bosna'nın kanatsız kelebekleri

Saraybosna'da 2015'te kurulan "SPID" kulübü, engelli çocukları yüzme sporuyla tanıştırdı. Engelli çocuklara umut olan SPID'nin kurucusu ve antrenörü Amel Kapo ile paralimpik yüzücü İsmail Zulfic ve babası İsmet Zulfic şimdi hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi. Saraybosna'da olimpik havuzda antrenmanlara ilk başladıklarında insanların sürekli bedensel engelli çocuklara baktığını belirten Kapo, "Bedensel engelli çocukların diğer çocuklardan bir farkının olmadığını anlamaya başladılar" dedi.

EROĞLU'NU ÖRNEK ALDIM

Kapo, "Portekiz'de yarışmalara katıldık. Önümüzde Paris'te düzenlenecek yarışlar var. Martta Hırvatistan'daki uluslararası yüzme yarışmalarına katılacağız. 25-26 Haziran'da da Bosna Hersek'te uluslararası yarışma düzenleyeceğiz" dedi. Kulübünün en başarılı sporcularından paralimpik yüzücü Baba İsmet Zulfic İsmail'in yüzme korkusunu yendiğini söyledi.

Tüm Yaşam haberleri için tıklayın