Antalya bayram namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet Antalya Ramazan Bayramı namazı vakti 2021!

Ramazan Bayramı için geri sayım sona eriyor. Yarın bayram arefesi idrak edilecek. Bayram ise 13 Mayıs'ta başlayacak. Geçtiğimiz sene pandemi nedeni ile camilerde bayram namazı kılınamamıştı. Ancak bu sene alınan tedbirler kapsamında bayram namazının kılınabileceği açıklandı. Peki, Antalya bayram namazı saat kaçta 2021? Diyanet Antalya Ramazan Bayramı namazı vakti ve kılınışı

Antalya bayram namazı saat kaçta kılınacak" Diyanet Antalya Ramazan Bayramı namazı vakti 2021!

Diyanet Antalya Ramazan Bayramı namazı vakti ve kılınışı araştırılıyor. Ramazan Bayramı'nın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır. Bayram namazını genellikle erkekler kılar. Bayram namazından sonra ise hutbe okunur. Bu sene pandemi nedeni ile Kovid-19 tedbirleri kapsamında camide namazlar eda edilecek. Peki, Antalya bayram namazı saat kaçta 2021?

DİYANET İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

ANTALYA NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

ANTALYA BAYRAM NAMAZI SAATİ KAÇ 2021?

Diyanet'e göre Antalya'da bayram namazı 06.23'te kılınacak.

DİYANET BAYRAM NAMAZI AÇIKLAMASI

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Bayram namazı da Cuma namazı gibi kısa bir namazdır. İki rekatlı bir namazdır. Biz kılınacak bir şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cuma namazını nasıl kılıyorsak bayram namazını da aynı şekilde kılabiliriz. Milletimizin camiye gelip bir hutbe ve iki rekat namazdan sonra dua yapıp camiden ayrılma imkanı var. Dolayısıyla bayram namazında herhangi bir sıkıntı olacağını şuan itibariyle düşünmüyorum fevkalade bir durum olmazsa." dedi.

BAYRAM NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Bayram namazı 2 rekat olarak kılınmaktadır.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

1.REKAT

Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,

Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur, sonra fasılalar halinde;

Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.

İmam; gizlice "Euzü besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

2.REKAT

İmam; gizlice "Besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.

Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.

RAMAZAN BAYRAMI ÖNEMİ

Ramazan Bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan Bayramı'nın ilk günü aynı zamanda Şevval ayının birinci günüdür ve bu günde oruç tutulmaz.

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır. Bayram namazını genellikle erkekler kılar. Bayram namazından sonra ise hutbe okunur. Bayram boyunca müslümanlar eş, dost, akraba ziyaretleriyle birbirlerinin bayramını kutlarlar. Bu ziyaretler esnasında genellikle kolonya, tatlı ve şekerlemeler ikram edilir.

Bayramda bakımlı ve temiz olmak adettendir. Herkes en yeni kıyafetlerini giymeye çalışır. Ramazan bayramında çocuklara ailelerin bütçesi elverdiğince yeni kıyafetler alınır. Bazı büyükler ellerini öpen çocuklara hediye veya harçlık verirler. Çocuklar ufak gruplar halinde kapı kapı dolaşarak şekerleme toplarlar.

Müslümanlar zekat görevini bu bayramda yerine getirirler.

  • Antalya bayram namazı
  • Antalya bayram namazı diyanet
  • Antalya bayram namazı saat kaçta
  • Antalya bayram namazı vakti
  • Antalya bayram namazı saati
  • Antalya bayram namazı 2021
Tüm Yaşam haberleri için tıklayın