1 Haziran'da tam normalleşme olacak mı? Yasaklar ne zaman kalkacak?

Yurt genelinde Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma sürecinden sonra kademeli normalleşmeye gidildi. 17 günlük tam kapanmanın etkisi ile vaka tablolarında hızlı düşüş yaşanırken vatandaşlar tam normalleşmenin ne zaman olacağını araştırmaya başladı. Peki, 1 Haziran'da tam normalleşme olacak mı?

1 Haziran'da tam normalleşme olacak mı" Yasaklar ne zaman kalkacak"

Geçtiğimiz haftalarda uygulanan tam kapanma sonrası 17 Mayıs itibari ile kademeli normalleşme başladı. Bazı kısıtlamalar kalkarken, bazı yasakların 1 Haziran'a kadar devam edeceği bildirildi. Peki, tam normalleşme süreci ne zaman olacak? Kademeli normalleşme sona erecek mi? 1 Haziran'da eski normale dönülecek mi? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, tüm merak edilenleri Ezgi Aşık'a anlattı.

1 HAZİRAN'DA YASAKLAR KALKACAK MI?

Vaka tablolarının beklenilen seviyede olduğunu belirten Kemalettin Aydın, "Önümüzdeki günlerde vaka tablolarında biraz yükselme beklesek de artık yurt genelinde büyük artışları beklemiyoruz. Spor salonları, kafe ve restoranlar gibi tedbir kapsamında henüz açılmamış yerler kısıtlamalar doğrultulusunda açılabilir." dedi.

1 Haziran'da tam normalleşme olacak mı?

SÜREÇ GÜZ DÖNEMİNE DENK GELEBİLİR

Aydın, "Arzu edilen normalleşme sürecini dün bilim kurulu toplantısına katılan ve sonrasında açıklamalarda bulunan Uğur Şahin hocanın ortaya koyduğu tedarik süreciyle konuşabiliriz. Tam normalleşme sürecinde, konsere, sinemaya ve maçlara gitme süreci güz dönemine denk gelebilir. Maskesiz hayat ise aşılanma sürecinden sonra denenebilir." şeklinde konuştu.

  • tam normalleşme ne zaman
  • 1 haziranda yasaklar kalkacak mı
  • yasaklar ne zaman kalkacak
  • sinemalar ne zaman açılacak
  • Kemalettin Aydın
  • sokağa çıkma yasağı kalkacak mı
Tüm Yaşam haberleri için tıklayın