Savunma Sanayi Analisti Kadir Doğan, ayakları yere basmayan festival olarak adlandırılan TEKNOFEST'te Akşam TV ekibinden Eda Cabul'a açıklamalarda bulundu. Savunma Sanayi alanında proje geliştirmenin devletler için çok uzun yıllar gerektirdiğini belirten Kadir Doğan, Türkiye'nin son dönemde çağ atlayan projelerine ilişkin, "20 yıl insan için uzun ama insan için kısa bir süre, bugün konuştuğumuz projelerin tamamının çıkış noktası 2004 yılındaki Savunma Sanayi İcra Kurulu'na dayanmakta. Orada dönemin Başbakanı Erdoğan önüne konulan ve ithal edilmesi düşünülen 15-20 milyarlık projeleri iptal ediyor ve 'Biz bunları almak yerine yerli olarak yapalım' diyor, oradaki kaynaklar yerli firmalara aktarıldı." ifadelerini kullandı.
TEKNOFEST'e ilişkin olarak konuşan Doğan, etkinliklerde yer alan yarışmacıların ilerleyen dönemlerde büyük projelerde görev yapan ehil kişiler olarak yetiştiğini belirtti. Doğan, "2017'den beri yapılan yarışmalarda bulunan yarışmacılar bugün mühendis olarak kazılmış durumda. Bunun yanında Türkiye'de gerçekten bir şeyler yapıldığını, bunların gerçekten başarılabildiğini, sahada oyun değiştirebildiğini bu festival kanıtlıyor." diye konuştu.
Kızılelma'nın 2024'te seri üretime gireceğini ve TCG Anadolu'ya entegre edileceğini dile getiren Doğan, "Kızılelma'nın farklı versiyonları olacak, o versiyonların her birinin envantere gireceğini de göreceğiz." dedi.
Kemankeş seyir füzesine yönelik konuşan Doğan, "Oldukça hafif ve akıllı bir seyir füzesi, 35 kilogram ağırlığında bir mühimmat bu. Çok alçak irtifalar çok yüksek hızda hareket edebilen bir harp başlığına sahip. Özellikle kritik tesislerin imhasında ciddi şekilde kullanılmaktadır" dedi.