Son 120 yılın en büyük kara felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden 1 ay geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla deprem bölgelerinde çalışmalar devam ediyor.
Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde 11 akrabasını kaybeden TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, deprem sonrası Antakya'da yapılan çalışmaları Akşam TV'den Ezgi Aşık'a anlattı.
Depremin Türkiye'nin milli güvenlik sorunu olduğunu dile getiren AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, "Antakya'da çok büyük bir deprem oldu. Havalimanımızın pisti, AFAD binamız, Valilik binası, Valilik konutu, Ortodoks kilisesi, Ulu Camii, Habib Neccar Camii yıkıldı, yerle bir oldu. Sinagog, Jandarma Kışlası, Serin yoldaki askeri kışla yıkıldı. Burada aklınıza gelebilecek tüm binalar ya yıkıldı ya da büyük bir hasar aldı." dedi.
DEVLETİN TÜM BİRİMLERİ SAHADA ÇALIŞIYOR
Antakya'da depremin yaralarının sarılmaya başladığını söyleyen Hüseyin Yayman, "Cumhurbaşkanımız ilk günden bu yana Hatay ile çok ilgilendi. Devlet Bey ile buraya geldi. Hatay'da şu anda 15 Vali var, 3 tane koordinatör Bakanımız var. Süleyman Solu bakanımız her gün burada. Hulisi Akar ve Fahrettin Koca bakanımızda yine buradaydı. Bakan yardımcılarımız yine burada." şeklinde konuştu.
ANTAKYA DEPREMİN YARALARINI SARMAYA BAŞLADI
Bölgenin normalleşme sürecine geçmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Yayman, "Depremin yaralarını sarmaya başladık. Şehir normalleşmeye başladı, bu normalleşmeyi çok önemsiyoruz. Esnafın dükkanını açmasını, dükkanın önünü süpürmesini, taburelerini koyup orada yemek ikramında bulunması, çay vermesini... Cumhurbaşkanımızın bir sözü var, Hatay'da büyün yıkılan yerleri bir içinde yapacağız." dedi.
"ANTAKYA'NIN TARİHİ KİMLİĞİNİ ASLA YOK ETMEYECEĞİZ"
Antakya'nın jeolojik zemin etütlerinin yapıldığı alanlarda inşa edileceğini söyleyen AK Parti Hatay Milletvekili Yayman, "Şehir jeolojik zemin etütlerinin yapıldığı sağlam alanlarda ve fay hatlarının olmadığı alanlarda inşa edilecek. Bu şu demek, bir taraf Amanos dağının eteği diğer taraf Habib-i Neccar dağının eteğinin orada yeni bir şehir kurulacak. Antakya'nın tarihi kimliğini asla yok etmeyeceğiz."
ANTAKYA AVRASYA'NIN KRALİÇESİ OLACAK
Antakya'nın Avrasya'nın Kraliçesi haline getirileceğini sözlerine ekleyen Hüseyin Yayman, "Şehrimizin tüm bileşenleri, bir ortak masa etrafında toplanacak, zemin etütlerinin yapıldığı, fay hattının olmadığı bir alanda yeni bir Hatay inşa edeceğiz. Doğu'nun Kraliçesi olarak adlandırılan Antakya'yı yeniden inşa edeceğiz. Sadece Türkiye'nin değil, Avrasya'nın Kraliçesi haline getireceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.