Türkiye birçok alanda provokatörlerle mücadelesini sürdürüyor...
Son dönemde orman yangınlarıyla mücadele ederken, eski Merkez Bankası Başkanı Rüşdü Saraçoğlu, özellikle döviz mevduatı olanları hedef aldı. Döviz mevduatları üzerine şüphe yayarak psikolojik harp teknikleri uygulayan Saraçoğlu'nun bu saldırısı dedesi Şükrü Saraçoğlu'nun 1942'de Varlık Vergisi'yle azınlıkların mallarına el koyduğu utanç günlerini hatırlattı.
Bugün Yeni Şafak gazetesinin birinci sayfadan "Merak etme dedenin devri kapandı" manşetiyle duyurduğu haberde Saraçoğlu'nun, hükümetin bankalardaki döviz hesaplarına el koyacağını ima ederek yatırımcıları ve tasarruf sahiplerini panikletmek istediğinin altı çizildi.
Twitter hesabında, "Türk bankalarındaki USD hesaplarına güvenenleri alkışlıyorum. Neden alkışlıyorsun derseniz cesaretlerinden dolayı" diyen Saraçoğlu'nun mesajı krizlerle dolu geçmişini hatırlattı. 1987-1993 yılları arasında Merkez Bankası Başkanlığı, 1996'da ise ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı yapan Saraçoğlu'nun danışmanı olduğu Bank Ekspres, Interbank ve Egebank bankaları batmıştı. On binlerce dolar danışmanlık ücretleri ve 500 bin dolarlık off-shore şaibeleriyle Egebank soruşturmasında Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde 'sanık' olarak ifade de vermişti.
1989'da Ankara'da büyükelçilik görevinde bulunan neocon siyasetçi Morton Abromowitz'in referansıyla Carnegie Vakfı üyeliği de yapmış olan Saraçoğlu'nun dedesi başbakan Şükrü Saraçoğlu, 1942 yılında Varlık Vergisi adı altında azınlıklara ait binlerce gayrimenkul el değiştirmiş, para ödeyemeyenler ise 21 kişinin öldüğü Aşkale'de çalışma kampına göndermişti.