Yeni zirve gelir mi? Altında 'güvenli liman' yükselişi!

Altın fiyatlarındaki son dakika yükselişi sonrası vatandaşlar, 'Altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi? Altın fiyatlarında neler oluyor? Altın alımı için doğru zaman mı? 22 Mart Salı güncel altın fiyatları nedir?' sorularına yanıt aramaya başladı. Rusya-Ukrayna savaşı ve Fed Başkanı Powell'ın faiz artırımında gerekirse 'daha agresif' olacaklarını söylemesi sonrası altında güvenli liman yükselişi başladı. Peki gram altında yeni zirve gelir mi? İşte güncel altın fiyatları...

Yeni zirve gelir mi" Altında 'güvenli liman' yükselişi!

Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Fed Başkanı Jerome Powell'ın yaptığı kritik faiz açıklaması sonrası altın fiyatları yönünü yukarı doğru değiştirdi. Gram altın son dakika itibarı ile 925 lira seviyelerinden işlem görüyor. Peki altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi? Altın fiyatlarında neler oluyor? Altın alımı için doğru zaman mı? 22 Mart Salı güncel altın fiyatları nedir? İşte haberimizin ayrıntıları....

SON DAKİKA GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın, Fed Başkanı Powell'ın faiz açıklaması sonrası 925 lira seviyelerinden işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Altın yatırımcısının en çok tercih ettiği ürünlerden biri olan çeyrek altın ise bugün bin 470 liradan geri alınırken bin 530 liradan da satışa sunuluyor.

CUMHURİYET ALTINI KAÇ TL?

6 bin lira seviyesinde dengelenme aşamasında olan cumhuriyet altını ise bugün 6 bin 026 liradan geri alınırken 6 bin 220 liradan da satışa sunuluyor.

Altının yeni haftayı hangi seviyede kapatacağı ise Cuma günü ortaya çıkacak.

ONS ALTIN NE KADAR?

Altının ons fiyatı ise şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 1.937 dolardan işlem görüyor.

Analistler, hafta boyunca Rusya-Ukrayna savaşına yönelik haber akışının emtia fiyatlarında oynaklığı artırabileceğine dikkati çekerek, yatırımcıların temkinli davranmasının faydalı olabileceğini söyledi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DAKİKA YÜKSELİŞİ

"GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ"

Fed Başkanı Powell, güçlü iş gücü piyasasını korurken fiyat istikrarını yeniden sağlamaya kararlı olduklarını belirtmesinin ardından altın fiyatlarında yukarı yönlü bir hareketlilik yaşandı

Fiyat istikrarının nihai sorumluluğunun Fed'e ait olduğunu vurgulayan Powell, "Fiyat istikrarına dönüşü sağlamak için gerekli adımları atacağız. Özellikle, bir veya birden fazla toplantıda federal fon oranını 25 baz puanın üzerinde artırarak daha agresif hareket etmenin uygun olduğu sonucuna varırsak, bunu yapacağız. Nötr önlemlerin ötesine ve daha sıkı bir duruşa geçmemiz gerektiğine karar verirsek bunu da gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Powell, bankanın son toplantısında Covid-19 salgınının başlangıcından bu yana ilk kez faiz artırımına gittiklerini anımsatarak, devam eden faiz artışlarının Fed'in hedeflerine ulaşmak için uygun olacağı tahmininde bulunduklarını vurguladı.

ALTIN DÜŞECEK Mİ YÜKSELECEK Mİ?

Sabah'ta yer alan habere göre Altın ve Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen, 'Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi' sorusuna yanıt verdi.

"RUSYA UKRAYNA SAVAŞI ENFLASYON ENDİŞELERİNİ KÖRÜKLÜYOR"

Rusya Ukrayna haberlerinin altın için belirleyici olacağına dikkat çeken uzman isim, "Rusya Ukrayna krizi küresel düzeyde enflasyon beklentilerini artırdı. Küresel düzeyde artan enflasyon baskısı da altın fiyatları için destek oluyor. Alıcıların büyük bir kısmı enflasyondan korunma güdüsüyle altın alımı yapıyor" diye konuştu.

"RUSYA UKRAYNA ARASINDA ATEŞKES SAĞLANIRSA ALTIN FİYATLARI SERT DÜŞER"

Ergezen, "Rusya Ukrayna Savaşı'nda kalıcı ateşkes ve iyimserlik oluşmadığı sürece spot altın fiyatları için 1.868 dolar bandının daha aşağının olası olduğunu düşünmüyorum. Eğer Mins Anlaşması benzeri bir anlaşma veya ateşkes sağlanırsa altın fiyatları için o zaman sert düşüş görebiliriz" açıklamasında bulundu.

Tüm Trend haberleri için tıklayın