WhatsApp'tan yepyeni özellik! Artık tepkiler görüntülenebilecek

Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, yepyeni özelliğini kullanıcıların hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Yeniliklerle kullanıcıların etkileşimini artırmayı amaçlayan platform, bir süredir beklenen mesajlara tepki verme özelliği üzerinde çalışmaları hızlandırdı.

WhatsApp'tan yepyeni özellik! Artık tepkiler görüntülenebilecek

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, mesajlara tepki verme özelliği üzerinde çalışmalarını hızlandırdı.

ShiftDelete'de yer alan habere göre, WhatsApp, daha güvenli ve daha zengin bir mesajlaşma deneyimi sunmak için uygulamasına sürekli olarak yeni özellikler ekliyor. Ayrıca, rafine bir sesli arama arayüzü, ABD'de Novi entegrasyonu ile ödemeler ve çoklu cihaz desteği de dahil olmak üzere, halen geliştirilmekte olan birçok özelliğe sahip.

Bugün ortaya çıkan haberlerse WhatsApp'ın, Android'in en son beta sürümü üzerinde resimler ve videolar için yeni çizim araçları üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı. Uygulamanın yerleşik resim düzenleyicisinde ikisi yeni, toplamda 3 adet çizim kalemi keşfedildi.

Simgeler, yeni kalemlerin daha geniş ipuçları sunabileceğini ve resimler veya videolarda daha kalın çizgiler çizmenize ve karalamanıza olanak tanınacağını gösteriyor. WhatsApp şu anda da kullanıcıların kalem rengini değiştirmesine izin veriyor. Ancak kalınlığını artırma ve azaltma seçeneği bulunmuyor.

Rapor ayrıca, WhatsApp'ın Android uygulaması için görüntüleri bulanıklaştırmaya yönelik bir araç üzerinde çalışmaya başladığını da belirtiyor. Bu, daha çok hassas kısımları göndermeden önce bulanıklaştırabileceğiniz ekran görüntülerini ve fotoğrafları paylaşmayı kolaylaştıracaktır.

Buna ek olarak, halihazırda geliştirme aşaması süren bazı ek çizim araçları da bulunuyor. Fakat bunlar hakkında henüz bilgi paylaşımı yapılmadı. Ayrıca, bu yeni araçların ne zaman halka sunulacağı konusu da netlik kazanmadı. Bununla birlikte özelliklerin, WhatsApp'ın devasa kullanıcı tabanına sunulmadan önce beta kanalına geçmeleri gerekiyor.

WhatsApp tarafından aktif olarak geliştirilen bir dizi iyileştirmeye rağmen, Telegram spoiler stili, emoji tepkileri, sohbet başına temalar, ekran paylaşımı ve hareketli arka planlar gibi seçeneklerle daha zengin özelliklere sahip bir deneyim sunuyor.

Bununla birlikte, Meta'ya ait mesajlaşma hizmetinin dünya çapında yaklaşık iki milyar aktif kullanıcısı ve yalnızca Play Store'da beş milyardan fazla indirmesi var. Buna karşılık, Telegram'ın Android uygulaması, Ekim 2021'de 1 milyar seviyesine ulaşmayı başardı.

Tabii bu durumda geçtiğimiz aylarda WhapsApp ve Facebook'un yaşadığı uzun süreli çökmeler de etkili oldu. Bu yüzden Meta, rakiplerine kaptırdığı kullanıcıları geri alabilmek ve elindekileri tutabilmek için peş peşe güncellemelerle birlikte uygulamalarını geliştiriyor.

Tüm Trend haberleri için tıklayın