Dolar neden düşüyor? 24 Haziran 2022 euro ve dolar düşecek mi, yükselecek mi?

Döviz kurlarında son dakika yaşanan değişimler piyasadaki gelişmeleri takip edenler tarafından merakla araştırılıyor. Bu kapsamda özellikle akşam saatlerinde dolarda yaşanan düşüş dikkatleri üzerine çekti. Peki, dolar neden düşüyor? 24 Haziran 2022 euro ve dolar düşer mi, yükselir mi? İşte son gelişmeler

Dolar neden düşüyor" 24 Haziran 2022 euro ve dolar düşecek mi, yükselecek mi"

Haziran ayı sonuna doğru döviz kurlarında yaşanan değişimler piyasadaki gelişmeleri takip edenler tarafından merak konusu oldu. Akşam saatlerinde dolarda düşüş yaşandı. Bu nedenle arama motorlarında konu hakkında yapılan araştırmalarda artış yaşandığı görülüyor. Özellikle döviz kurlarındaki son durum sık araştırılanlar arasında yer alıyor. Peki, dolar neden düşüyor? 24 Haziran euro ve dolar düşecek mi, yükselecek mi? İşte son gelişmeler

DOLAR NEDEN DÜŞÜYOR?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik olarak koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar verdi. Karar sonrası Dolar/TL kurunda yaklaşık yüzde 5'lik bir düşüş yaşandı ve gün içerisinde 17,35 seviyelerinden işlem gören kur, 16,50 seviyelerinin altını gördü. BDDK kararı öncesi gram altın 1000 TL üzerinde işlem görürken yaklaşık 20 dakika içerisinde değer kaybederek 970 TL seviyelerini gördü.

Analistler, enflasyon ve resesyon arasında gidip gelen endişelerin küresel çapta yatırımcı fiyatlamalarında belirsizlik yaratmaya devam ettiğini söyledi.

Düşüş eğilimindeki emtia fiyatlarının, enflasyonu frenlemeye yardımcı olarak merkez bankalarının agresif tutumunu yumuşatmasına katkıda bulunabileceği beklentilerini gündeme getirdiğini aktaran analistler, bu durumun döviz piyasalarındaki oynaklığın sürmesine neden olduğunu kaydetti.

Dolar/TL, bugün yükselişle başlamasının ardından sabah saatlerinde 17,3690'dan işlem görüyordu. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,1 yükselişle 18,2870'ten, sterlin/TL yatay seyirle 21,3020'den satılıyordu.

Dolar endeksi, dün yüzde 0,1 değer kazanarak 104,4'ten kapanmasının ardından bugün 104,3'te dengelendi. Avro/dolar paritesi ise 1,0527 ile önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde seyrediyor.

Dün yatay bir seyir izleyen dolar/TL, günü önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde 17,3557'den tamamladı.

  • dolar neden düşüyor
  • dolar düşer mi
  • dolar
Tüm Trend haberleri için tıklayın