Hayatınızı değiştirecek! Kimse bilmiyor... iPhone'larda bulunan gizli tuş ortaya çıktı!

Apple'ın amiral gemisi iPhone'lar akıllı telefon pazarının en çok tercih edilen modelleri arasında yer alıyor. iOS işletim sistemine bağlı iPhone'lar birbirinden farklı ve ilginç özellikleri ile dikkat çekerken hiç kimsenin bilmediği yanları da bulunuyor. iPhone'ların arka kısmında yer alan ve birçok özelliğin atanabildiği gizli bir tuş bulunuyor. TikTok kullanıcısı tarafından ortaya çıkarılan bu özellik binlerce kullanıcının dikkatini çekmeyi başardı.

Hayatınızı değiştirecek! Kimse bilmiyor... iPhone'larda bulunan gizli tuş ortaya çıktı!

iPhone'larda bulunan ve hemen hemen birçok kullanıcının bilmediği gizli bir tuş bulunuyor. Teknoloji devi Apple, dünyanın en çok kullanılan ve sevilen modellerinden iPhone'un içerisine birçok fonksiyonu bulunan ama çoğu iPhone kullanıcısı tarafından bilinmeyen bir tuş koydu. TikTok'ta video paylaşımı yapan bir kullanıcı bu özelliği takipçileriyle paylaştı.

KİMSE BİLMİYOR

Çoğu iPhone kullanıcısının bilmediği bir özellik olan Back Tap telefonun arkasına iki ya da üç kere vurularak gerçekleştiriliyor. iOS 14 ile beraber kullanıcıların deneyimine sunulan Back Tap özelliğine birçok fonksiyon atanabiliyor. Bu özellik Ayarlar kısmından sırasıyla Erişilebilirlik, Dokunma ve Arkaya Dokun seçeneği ile aktif edilebiliyor.

GİZLİ TUŞ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

TikTok'ta paylaşımlar yapan teknoloji fenomeni Bailey, iPhone'larda bulunan Back Tap özelliğini keşfettiği videoyu takipçileriyle paylaştı. Bailey, 'arkaya dokunma' özelliğini kullanmayanların iPhone'u verimli kullanmadığını vurguladı. İOS 14 sürümü ile çalışan iPhone'ların 8 ve üzeri modellerinde bulunan bu özellik, kullanıcıları telefonlarının arkasına iki veya üç kez hafifçe vurmalarıyla çalışıyor.

Telefonun kamerasını açmak, ekran görüntüsü almak, flaşı açmak, sesi açıp kapatmak, ekranı kilitlemek gibi bir çok seçeneğin bulunduğu özellik, ayarlar kısmındaki 'erişilebilirlik' seçeneğinin 'dokunma' sekmesinden istenilen şekilde ayarlanabiliyor.

Arkaya dokun özelliğini keşfeden kullanıcılar ise sosyal medyadan, "Hayatımı sonsuza dek değiştirdin", "Neden kimse bana bunu söylemedi?" yorumları yaptı.

  • iphone
  • iphone back tap
  • iphone gizli tuş
Tüm Trend haberleri için tıklayın