Rakamlar belli olmaya başladı... Asgari ücret ikinci zammı için gözler temmuz ayında! Müjdeli haberi böyle verdi

Asgari ücret temmuz zammı için milyonarın gözü kulağı hükümet cephesinden gelecek açıklamalara çevrildi. Dünyada birçok ülkede artan enflasyon rakamları ülkemizi de etkiledi. Enflasyonun son yıllardaki en yüksek seviyelerde seyretmesi asgari ücrete ikinci zam beklentilerini de artırdı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere birçok siyasi isimden açıklama yapıldı. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklama tüm çalışanları sevindirdi.

Rakamlar belli olmaya başladı... Asgari ücret ikinci zammı için gözler temmuz ayında! Müjdeli haberi böyle verdi

Milyonlarca çalışanın gözü temmuz ayında yapılması beklenen asgari ücret zammına çevrildi. Enflasyonun son yıllardaki en yüksek seviyelerini görmesi nedeniyle gündemin en öne çıkan başlıklarından birisi de asgari ücrete ek zam konusu oldu. Artan gıda ve market fiyatları nedeniyle vatandaşın zor duruma düşmesini engellemek amacıyla yapılacak asgari ücret temmuz zammıyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şu ana kadar ki en net açıklamayı yaptı. İşte detaylar...

ÇALIŞANLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret temmuz zammı ile ilgili çok net açıklamalarda bulundu. Bilgin: "Enflasyona karşı çalışanları korumak bizim vazifemiz. Biz emeği, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Önümüzde Temmuz dönemi var. Özel sektör emeklileri de dahil, temmuzda bütün çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi Türkiye gerçekleştirecek durumdadır" ifadelerine yer verdi.

Asgari ücrete temmuz ayında yapılması beklenen zam ile ilgili en güncel ve net açıklama Bilgin'in açıklamaları oldu.

ERDOĞAN: HER KESİMİ RAHATLATACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİM'in düzenlediği İhracatın Şampiyonları ödül töreninde, "Türkiye ekonomi programını kararlılıkla uygulayacağız. Temmuz ayında enflasyon farkıyla, ocak ayında yapılacak düzenlemelerle her kesimi rahatlatacağız. 2023 Şubat-Mart ayından itibaren bu sorunları geride bırakmış olacağız. Mücbir sebepler bu tarihin yılbaşı sonrasına kaymasına neden olmuştur" ifadelerini kullanmıştı.

ASGARİ ÜCRET İKİNCİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete yapılacak ikinci zam için rakamlar da konuşulmaya başlandı. Mevcut durumda net asgari ücret 4.253,40 TL olarak uygulanıyor. Eğer beklenen yüzde 39,67 oranında 6 aylık enflasyon oranı gerçekleşirse; asgari ücretin net 5,940,72 TL olması gerekiyor.

6 AYLIK ENFLASYON BEKLENTİSİNE GÖRE HESAPLANAN NET ASGARİ ÜCRET

ASGARİ ÜCRET 6.989,1

SGK PRİMİ %14 978,47

İŞSİZLİK SİG. PRİMİ %1 69,89

KESİNTİLER TOPLAMI 1.048,36

NET ASGARİ ÜCRET 5.940,72

  • asgari ücret
  • asgari ücret temmuz zammı
  • asgari ücrete ek zam
  • asgari ücret ikinci zam
Tüm Trend haberleri için tıklayın