Apple tartışmalı hamlesinden 6,5 milyar dolar kazandı! Tasarruf mu, açgözlülük mü?

Teknoloji devi Apple, iPhone kutularından çıkardığı şarj aleti ve kulaklık sayesinde 6,5 milyar dolar kazanç sağladı. Bazı kullanıcılar şirketin bu hareketini açgözlülükten yaptığını düşünürken, bazı kullanıcılar ise bunun tasarruf amacıyla yapıldığı kanaatinde.

Apple tartışmalı hamlesinden 6,5 milyar dolar kazandı! Tasarruf mu, açgözlülük mü"

Apple, tartışmalara neden olan kutulardaki eksiklik sayesinde 6,5 milyar dolarlık kazanç elde etti.

ShiftDelete'de yer alan habere göre, Dünyanın en popüler markalarından olan Apple, iPhone cihazlarıyla ilgili önemli bir adım attı. Tartışma yaratan kararlardan biri, Apple'ın yeni iPhone kutularına şarj aleti ve kulaklık koymayı reddetmesi oldu. Atılan bu adımların nedeni, şirketin çevreye karşı duyarlı olması ve nakliye paletine daha fazla ürünün sığabileceği şeklinde açıklandı.

Birçok kişi şirketin bu hareketini, doğaya olan ilgiden değil, açgözlülükten yaptığını düşünüyor. Ancak Daily Mail'e göre, kulaklık ve şarj cihazlarının iPhone kutularından çıkartılması, Apple'a fazlasıyla kazanç sağladı.

APPLE 6,5 MİLYAR DOLAR KAZANDI

Kullanıcılar, Apple'ın yanı sıra birçok telefon üreticisi tarafından kopyalanan bu hareketin, çevreye yardımcı olmak amacı taşıdığını düşünmüyor. Şirketin, sadeleştirdiği iPhone kutuları sayesinde bir paketten fazlasıyla tasarruf sağladığı ortaya çıktı.

Yaptığı hamle ve nakliyeden sağladığı tasarruf sonucunda analistler, Apple'ın 6,5 milyar dolar elde ettiğini belirtti. Daily Mail'e göre ise bu hesap, kullanıcıların aksesuarlara harcadığı 293.4 milyon dolarsız hali.

Kulaklık ve şarj cihazını iPhone kutusundan çıkaracağını duyurduğundan beri, Apple'ın 190 milyon sevkiyat yaptığı düşüncesi var. Sonuç olarak da kutunun boyutunu küçültmek ve nakliyede yüzde 70 daha fazla cihaza yer vermek, şirketin nakliye maliyetini yüzde 40 oranında azalttı.

Şirketin elde ettiği 6,5 milyar dolar, gün geçtikçe Apple'ın hisse fiyatını yükseltiyor. Buna karşılık kullanıcılar aksesuarlara para verirken, Tim Cook gibi birçok yönetici bu tasarruftan fayda sağlıyor.

Tüm Trend haberleri için tıklayın