Altın fiyatlarında çarklar tersine döndü! 6 ay sonra ilk kez...

Altın fiyatlarında dikkat çeken değişimler yaşanmaya devam ediyor. 6 ay sonra ilk kez 1.000 TL üzerini gören gram şu sıralar 1.010 TL seviyelerinde yerini aldı. Gümüş ve altın ons fiyatları iç piyasalarda dikkat çeken değişimlere neden oluyor. Özellikle dün açıklanacak olan FED faiz kararı küresel piyasalarda etkisini gösterdi. Ons altının faiz kararına nasıl tepki vereceği ise merak konusu. FED faiz kararı sonrası uzmanlar piyasalardaki son durumu yatırımı olanlar için değerlendirdi.

Altın fiyatlarında çarklar tersine döndü! 6 ay sonra ilk kez...

Haziran ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde piyasalarda hareketlilik devam ediyor. Küresel piyasalarda fiyatların sık sık değişmesiyle birlikte göz iç piyasalardaki son durum akıllarda yerini aldı. Dün FED faiz kararı açıklandı ve ons altın fiyatında değişimler yaşandı. FED faiz kararı öncesinde uzman isimler güvenli bir yatırım aracı olarak tabir edilen yatırım aracı hakkındaki son gelişmeleri yorumladı.

ONS ALTIN İÇİN KRİTİK TARİH!

FED'in dün açıklayacağı faiz kararı küresel piyasalar ve özellikle ons altın fiyatı için etkili oldu. Bu kapsamda uzmanlar panikle alım satım yapılmasının doğru olmadığı konusunda çeşitli açıklamalar yapıyor.

FED FAİZ KARARI ETKİLİ OLACAK

Küresel piyasalar, bugün günü açıklanacak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası kararlarına odaklandı.

Fed Başkanı Jerome Powell, geçen ay yaptığı açıklamada, enflasyon düşene kadar para politikasını sıkılaştırmaya devam edeceklerini, enflasyonun düştüğüne dair net ve ikna edici kanıtlar görmemeleri halinde daha agresif hareket etmeyi düşünmelerinin gerekeceğini ifade etmişti.

ALTIN İÇİN BOMBA TAHMİN!

Silver Bullion Pte'nin kurucusu Gregor Gregersen, yıl sonuna kadar ons altının 2.000 dolar ve ons gümüşün 26 dolar olacağını sözlerine eklerken beklenmedik gerilim olması durumunda bu seviyeleri de aşabileceğini söyledi.

ONS ALTINDA TARİHİ SEVİYE GÖRÜLECEK Mİ?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ons altının bir süre 1.800-1.900 dolar aralığında hareket ettikten sonra Haziran sonrasında merkez bankalarının yapacağı faiz artışlarının da etkisiyle onsun 1.950 doların üzerine çıkmasının sürpriz olmayacağını söyledi.

HAZİRAN VE TEMMUZ AYI ÇOK ÖNEMLİ

Son günlerde yaşanan gelişmeler sonrası uzmanlar Haziran sonu ve Temmuz ayına dikkat çekti. Öte yandan yeni zirvelerin görülebileceği de ifade edildi.

Tüm Trend haberleri için tıklayın