Yeni yönetmelik sızdırıldı! iMessage ve WhatsApp'taki mesajlarınız okunacak

Avrupa Birliği, çocuk istismarına karşı uçtan uca şifreleme teknolojisini kullanan platformlarda dahil tüm mesajlaşma uygulamalarını taramaya hazırlanıyor. AB'nin hedefinde iMessage ve WhatsApp gibi popüler uygulamalarda var.

Yeni yönetmelik sızdırıldı! iMessage ve WhatsApp'taki mesajlarınız okunacak

Çocuk istismarına karşı harekete geçen Avrupa Birliği, WhatsApp ve iMessage gibi ünlü mesajlaşma platformlarını taramaya hazırlanıyor.

ShiftDelete'de yer alan habere göre, Avrupa Birliği tarafından alınacak yeni bir karara göre, şifreli mesajlaşma uygulamaları çocuk istismarına karşı mesajlarınızı okuyacak. Çocuklara yönelik çevrim içi mücadelenin yetersiz olduğuna inanan AB; iMessage ve WhatsApp gibi uygulamaları taramak istiyor.

AB, ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI ŞİFRELİ MESAJLARI TARAMAK İSTİYOR

Alec Muffett tarafından paylaşılan yeni bir belgede, Avrupa Birliği'nin çocuk istismarına karşı hareket geçmek istediği ortaya çıktı. Şirketlerin cinsel istismarla çevrim içi mücadelede yetersiz kaldığını ifade eden AB, yeni yönetmelikle birlikte kullanıcıların gizlilik endişelerini artırabilir.

Sızdırılan belgeye göre AB'nin yeni kararı iki ana yapı taşından oluşmakta. İlk olarak daha önce çevrim içi ortamda görülmüş çocuk istismarı materyallerinin tespiti, bildirilmesi, kaldırılması ve engellenmesini içeriyor. Bunların yayılmasını sağlayan platformlara da yükümlülükler getirmek isteniyor.

Yönetmeliğin ikinci ayağı ise herhangi bir kuruma bağlı olmayan AB Çocuk Cinsel İstismarı Merkezi'nin kurulmasını ele alıyor. Yeni mevzuat, WhatsApp gibi uçtan uca şifreleme teknolojisini kullanan platformları isim vermeden hedef alıyor.

"Çocuklar da dahil olmak üzere, kullanıcıların iletişimlerinin güvenliğini ve gizliliğini garanti etmek için önemli bir araç olan uçtan uca şifreleme teknolojisinin kullanımı bu mevzuata dahildir. Ancak tespit emrini yerine getiren platformlar, kullandıkları teknolojileri çalışanlara veya üçüncü şahıslara paylaşmamalıdır."

Daha önce Apple da benzer bir adım atarak, çocuk istismarını önlemek için kullanıcıların iPhone galerilerini ve mesajlarını taramak istediğini açıklamıştı. Apple algoritması, çocuklara uygunsuz fotoğraflar gönderildiğini veya cihazlardaki çocuk istismarı materyalleri tespit edecekti. Ancak gizlilik endişelerinin ardından ertelendi.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın