Yapay zeka üretimi NFT'ler, NFT pazarının yeni trendleri arasına girecek

Sanat temelli NFT üretiminde yapay zeka tabanlı yazılımların kullanımı, son dönemlerde rekor sayılara ulaştı. Söz konusu yazılımların, basit bir metin açıklamasını temel alarak orijinal eserler üretmek için yapay zekadan faydalandığı belirtildi.

Yapay zeka üretimi NFT'ler, NFT pazarının yeni trendleri arasına girecek

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Sanal temelli NFT üretiminde; Hotpot.ai'ın NFT oluşturucusu, Wombo'nun Dream uygulaması ve metin açıklamalarından sanat eseri oluşturan Eponym gibi yapay zeka tabanlı yazılımların giderek daha da popülarite kazandığı açıklandı. Söz konusu uygulamaların, basit bir metin açıklamasını temel alarak orijinal eserler üretmek için yapay zekadan faydalandığı belirtildi. Hazırlanan yeni bir rapor, birçok NFT üreticisinin artık yapay zeka ile iş birliği sürecini şaşırtıcı bir şekilde özgürleştirici bulduğuna işaret etti.

Aksam.com.tr'nin Yahoo News'ten aktardığı habere göre; yapay zeka tarafından üretilen NFT'lerde sonuç, gerçek bir insan tarafından üretilen bir sanat eserinden oldukça zor ayırt edilebiliyor. Eponym'in gerçek sanatçılarla ürettiği ilk eserlerin, dünyanın en büyük NFT pazarı 'OpenSea'de yalnızca bir gecede tükendiği belirtiliyor.

İNSANSI ROBOT SOPHIA, KENDİ SANAT ESERİNİ NFT OLARAK SATMIŞTI

OpenSea'de yapılan NFT alım-satım işlemlerinin, 2021 yılında dünya genelindeki tüm NFT'lerin işlem hacminin yüzde 88'ini oluşturduğu da biliniyor. 2021 yılı sonu itibarıyla 1.8 milyon aktif kullanıcıya ulaşan platformun gelirinin, 14 milyar dolar seviyesinde olduğu ifade ediliyor. Platform ayrıca, NFT formunda toplamda bin eserden oluşan sınırlı bir koleksiyon yayınlayan ve yapay zeka tarafından üretilen sanat eserleri için bir pazar yeri olma niteliği taşıyan 'AI Art House'a da ev sahipliği yapıyor.

Öte yandan, insansı robot Sophia tarafından oluşturulan NFT formundaki bir sanat eseri de 2021 yılında 688 bin 888 dolara alıcı bulmuştu. Analistler, yapay zeka üretimi sanat eserlerinin NFT pazarındaki yeni trendler arasına girebileceğine dikkat çekti.

  • sophia
  • insansı robot sophia
  • insansı robot
  • yapay zeka
  • yapay zeka nft
  • yapay zeka üretimi nft
  • hotpot
  • eponym
  • dream
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın