Twitter, yeni TikTok benzeri video özelliği ‘Tweet Takes'i test etmeye başladı

Kısa bir süre önce Instagram'ın ‘Hikayeler'ine benzeyen özelliği ‘Fleets'i platformdan kaldıran Twitter, yeni TikTok benzeri tepki videosu özelliği ‘Tweet Takes'i test etmeye başladı. Söz konusu özelliğin; kullanıcıların, bir paylaşımı alıntıladıklarında tepki videosu paylaşmalarına olanak tanıdığı ifade edildi.

Twitter, yeni TikTok benzeri video özelliği ‘Tweet Takes'i test etmeye başladı

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Kısa bir süre önce 'Fleets' özelliğini kullanımdan kaldıran Twitter, yeni TikTok benzeri video formatı 'Tweet Takes'i test etmeye başladı. Özelliğin; kullanıcıların, başkaları tarafından yapılan paylaşımları bir tepki videosu eşliğinde alıntılamasını mümkün kıldığı ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; kullanıcılar, yeni özelliğin platforma entegre edilmesiyle birlikte bir paylaşımı doğrudan 'retweet'lemeyi, alıntılayarak paylaşmayı veya "Bir tepki ile alıntıla" seçeneğine tıklamayı tercih edebilecek. Alıntılanan paylaşıma eklenecek olan tepki; bir video, fotoğraf veya karta gömülü orijinal bir 'tweet' olabilecek.

'TWEET TAKES', KULLANICILARIN ANA SAYFA AKIŞINDA GÖRÜNECEK

Diğer yandan; bir süre önce kullanımdan kaldırılan 'Fleets' özelliğinde de kullanıcıların, bir Twitter paylaşımını tam ekran formatında kendi yorumlarıyla paylaşmalarını sağlayan bir özellik mevcuttu. Fakat kullanıcılar tarafından yüksek ilgi görmeyen 'Hikayeler' benzeri 'Fleets' özelliği, kullanıma sunulmasından 1 ay sonra platformdan kaldırılmıştı.

'Fleets'ten farklı olarak 'Tweet Takes', kullanıcıların ana sayfa akışında görünecek. Ancak bu özellik ile oluşturulan paylaşımlar, standart 'retweet'lerden ayırt edilebilecek. Kullanıcılar, tepki videosunu dikey formatlı ve tam ekran olarak oluşturabilecek.

Paylaşılan diğer bilgilere göre; TikTok'ta da kullanıcıların, kaynak olarak başka bir kullanıcının yorumunu veya videosunu kullandığı tepki videoları yer alıyor. Özelliğin test aşamasının başarıyla sonuçlanması durumunda Twitter'ın, kısa bir süre içinde 'Tweet Takes'i yaygın kullanıma açması bekleniyor.

  • twitter
  • tiktok
  • twitter fleets
  • twitter tweet takes
  • tweet takes
  • twitter tiktok benzeri özellik
  • twitter tiktok
  • twitter tepki videosu
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın