TikTok, anasayfa akışında yeni bir özelliği test ediyor! Dikkat dağıtmayacak...

TikTok, anasayfa akışında ‘Clear Mode (Temiz Mod)' isimli yeni bir tasarımı test etmeye başladı. İsteğe bağlı olarak aktif hale getirilebilecek olan yeni özelliğin, TikTok akışında altyazılar ve yorum butonu gibi dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldıracağı ifade edildi.

TikTok, anasayfa akışında yeni bir özelliği test ediyor! Dikkat dağıtmayacak...

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler kısa video platformu TikTok, anasayfa akışısında 'Clear Mode (Temiz Mod)' isimli yeni bir tasarımı test etmeye başladığını duyurdu. İsteğe bağlı olarak aktif hale getirilebilecek olan yeni özelliğin, TikTok kullanıcılarının akışta altyazılar ve yorum butonu gibi dikkat dağıtıcı unsurlar olmadan sayfayı kaydırabilmelerine ve videoları izleyebilmelerine olanak tanıyacağı ifade edildi. Yeni özelliğin kaç sayıda kullanıcının beğenisine sunulduğu henüz açıklanmadı. Özelliğe ilişkin ilk ekran görüntüleri, sosyal medya danışmanı Matt Navarra tarafından paylaşıldı.

Aksam.com.tr'nin TechCrunch'tan aktardığı habere göre; 'Clear Mode', TikTok kullanıcıları için kaydırma deneyimini çok daha kolay bir hale getirmeyi hedefliyor. Özellik aktif hale getirildiğinde video üzerinde kullanıcı ismi, altyazılar, ses bilgileri, beğeni butonu ve yorum butonu gibi dikkat dağıtıcı unsurları görüntüleyen kullanıcı arabirimi ortadan kalkıyor.

TİKTOK, YORUMLARDA 'DISLIKE' BUTONUNU DA TEST EDİYOR

Güncel olarak test grubuna alınan TikTok kullanıcıları, ekrana dokunup basılı tutarak 'Clear Mode'a erişebiliyor. Özelliğin ne zaman yaygın kullanıma açılacağını henüz açıklamayan TikTok, kullanıcıların alakasız ve uygunsuz olduğunu düşündükleri yorumları işaretlemelerine olanak tanıyan yeni bir 'dislike (beğenmeme)' butonunu da test ediyor.

  • tiktok
  • tiktok clear mode
  • tiktok akışı
  • tiktok yeni özellik
  • tiktok dislike butonu
  • tiktok yeni tasarım
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın