Tesla'dan fiyat zammı: En uygun fiyatlı model dudak uçuklatıyor

Elektrikli otomobil devi Tesla, ABD'de artış gösteren enflasyon nedeniyle ABD ve Çin'deki tüm araçlarının fiyatlarına zam yaptı. Yapılan hamle, Tesla'nın 1 hafta içerisinde yaptığı ikinci fiyat artışı oldu.

Tesla'dan fiyat zammı: En uygun fiyatlı model dudak uçuklatıyor

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Elon Musk liderliğindeki elektrikli otomobil devi Tesla, ABD'de artış gösteren enflasyon nedeniyle ABD ve Çin'deki tüm araçlarının fiyatlarına zam yaptı. ABD'nin, 1980'lerden bu yana gördüğü en yüksek enflasyon rakamlarına ulaştığı biliniyordu. Kısa bir süre önce şirket CEO'su Musk, konuya ilişkin bir Twitter paylaşımı yaparak SpaceX ve Tesla'nın hammadde ve lojistik noktasında yüksek enflasyon baskısı altında olduğuna işaret etmişti. Fiyat zammı da bu açıklamadan hemen sonra geldi.

Aksam.com.tr'nin TechCrunch'tan aktardığı habere göre; yapılan zam, Tesla'nın 1 hafta içerisinde yaptığı ikinci fiyat artışı oldu. Şirketin en uygun fiyattan satışa sunulan arkadan çekişli elektrikli otomobil modeli 'Model 3'ün fiyatı, 1 gecede 44 bin 990 dolardan 46 bin 990 dolara yükseldi. En yüksek fiyatlı 'Model X'in fiyatı ise 126 bin 490 dolardan 138 bin 990 dolara çıktı.

RUSYA VE UKRAYNA ARASINDAKİ GERİLİM, HAMMADDE FİYATLARINDA ARTIŞA NEDEN OLDU

Fiyat artışlarında Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin de oldukça etkili olduğu kaydedildi. İki ülke arasında meydana gelen savaş nedeniyle; bu ülkelerde üretilen ve elektrikli araçların üretiminde kullanılan paladyum, çelik ve nikel gibi hammaddelerin fiyatlarında da ciddi artışlar gerçekleşmişti. Bununla birlikte; ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi, Şubat'ta yüzde 7,9 artarak son 40 yılda en hızlı artış gösteren yıllık enflasyon oranına ulaşılmasına neden olmuştu.

  • tesla
  • fiyat zammı
  • elektrikli otomobil
  • tesla zam
  • tesla fiyat zammı
  • tesla zam yaptı
  • rusya ukrayna
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın