Tesla, robot taksiler için tarih verdi! Üretime başlayacak...

Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin 2022'nin ilk çeyreğine ilişkin mali raporunu açıkladığı toplantıda robot taksilerin üretimi için de tarih verdi. Musk, Tesla'nın 2024 yılında otonom robot taksilerin üretimine başlamayı hedeflediğine işaret etti.

Tesla, robot taksiler için tarih verdi! Üretime başlayacak...

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Elektrikli otomobil devi Tesla, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği bir toplantıda 2022'nin ilk çeyreğine ilişkin mali raporunu açıkladı. Toplantı sırasında Tesla CEO'su Elon Musk, daha önce duyurusu yapılmış olan robot taksilerin üretimi için tarih verdi. Musk, şirketin 2024 yılında otonom robot taksilerin üretimine başlamayı hedeflediğine işaret etti. Toplantıda ayrıca, herhangi bir direksiyon ya da pedal bulundurmayacak olan sürücüsüz araca ilişkin yeni detaylar da paylaşıldı.

Aksam.com.tr'nin Electrek'ten aktardığı habere göre; Musk, ilk kez Nisan ayı başında 'Giga Teksas' fabrikasının açılışı için yapılan 'Cyber Rodeo' etkinliğinde fütürist tasarıma sahip ve sürücüsüz seyahat edebilen bir robot taksi geliştirdiklerini duyurmuştu. Mali raporun paylaşıldığı son toplantı ise araca ilişkin daha fazla ayrıntıya sahne oldu. Musk, geliştirilen robot taksinin otonom sürüş için yüksek düzeyde optimize edileceğini ve daha önce görülmemiş yeniliklere sahip olacağını dile getirdi.

Dünyaca ünlü CEO, aracın kilometre başına en düşük maliyeti sağlamak üzere tasarlanacağını da sözlerine ekledi.

TESLA, 2023 YILINDA ROBOT TAKSİ MODELİNİ TANITACAK

Öte yandan; Musk, geliştirilen robot taksiyle yapılan bir yolculuğun otobüs bileti, indirimli otobüs bileti veya metro biletinden çok daha ucuz olacağına inanıyor. Tesla; aracı 2023 yılında tanıtmayı, 2024'te ise üretime başlamayı hedefliyor. Otonom robot taksi pazarındaki rakipler arasında Alphabet çatısı altındaki Waymo, General Motors'un yan kuruluşu Cruise, Argo AI, Aurora, Motional ve Zoox da yer alıyor.

  • tesla
  • elon musk
  • robot taksi
  • otonom taksi
  • tesla robot taksi
  • cyber rodeo
  • giga texas
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın