Rus TikTok fenomenlerine propaganda için ödeme yapıldı: 1 milyondan fazla takipçileri var

Rus TikTok fenomenlerine, Ukrayna işgali kapsamında Vladimir Putin propagandası yapmaları için ödeme yapıldığı iddia edildi. Rus kullanıcıların video yüklemesinin TikTok tarafından engellenmiş olmasına rağmen söz konusu propaganda videolarının, platformda yayınlanmaya devam ettiği bildirildi.

Rus TikTok fenomenlerine propaganda için ödeme yapıldı: 1 milyondan fazla takipçileri var

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Ortaya atılan yeni bir iddia, Rus TikTok fenomenlerine Ukrayna işgaline ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in propagandasını yapmaları için ödeme yapıldığına işaret etti. Bir Telegram kanalındaki anonim yöneticinin, içerik üreticilere neyi ne zaman yayınlayacakları konusunda talimatlar verdiği ve hangi hedeflere ulaşmalarını gerektiğini söylediği bildirildi. Bu fenomenlerden bazılarının, 1 milyondan fazla takipçisi olduğu görüldü.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre, söz konusu propaganda kampanyasının arkasında kimin olduğu henüz bilinmiyor. Fakat Telegram'daki kanal yöneticisi, gazeteci olduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte yöneticinin, hükumet yanlısı ek içeriklere ve özel şirketlere yönelik talimatlar da verdiği ifade ediliyor. Bu talimatlar arasında, Rus sporcuları olimpiyatlarda desteklemeyi hedefleyen içerikler de yer alıyor.

Bununla birlikte; TikTok'un Rusya ağından yüklenen videoları yasaklamasının, henüz bir engel teşkil etmediği de görülüyor. Kanal yöneticisi, içerik üreticilere yasağı nasıl atlatabileceklerini söylüyor ve bazı fenomenlerin, yasak uygulamaya sokulduktan sonra da videolar yayınlayabildiği ifade ediliyor.

KANAL, 9 MART'TA KAPANDI

Paylaşılan diğer bilgilere göre; iddiaların açığa çıkmasının ardından ilgili Telegram kanalı, 9 Mart tarihinde aniden kapandı. Söz konusu videoların çoğu, platformdan kaldırıldı. Fakat videoların kaldırılmasını, kampanya ekibinin talep ettiği bildirildi.

TikTok, konuya ilişkin yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı. Rus hükumetinin kampanyayla bir ilgisinin olup olmadığının da henüz bilinmediği kaydedildi.

  • rusya
  • tiktok
  • tiktok fenomeni
  • tiktok rusya
  • rusya ukrayna
  • ukrayna
  • tiktok rusya propaganda
  • vladimir putin
  • putin
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın