NVIDIA, yapay zeka tabanlı yeni teknolojisini tanıttı! Fotoğraftan üç boyutlu görüntü oluşturuyor...

NVIDIA, milisaniyeler içerisinde iki boyutlu fotoğraflardan üç boyutlu sanal görüntüler oluşturabilen ‘Instant NeRF' isimli yapay zeka tabanlı yeni teknolojisini tanıttı. Şirket, modelin şimdiye kadar geliştirilen en hızlı araçlardan biri olduğuna işaret etti. Projeye ilişkin bir makale ve kaynak kodu da NVIDIA tarafından yayınlandı.

NVIDIA, yapay zeka tabanlı yeni teknolojisini tanıttı! Fotoğraftan üç boyutlu görüntü oluşturuyor...

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji şirketi NVIDIA, milisaniyeler içerisinde iki boyutlu fotoğraflardan üç boyutlu sanal görüntüler oluşturabilen 'Instant NeRF' isimli yapay zeka tabanlı yeni teknolojisini tanıttı. Şirket, modelin şimdiye kadar geliştirilen en hızlı araçlardan biri olduğuna işaret etti. Projeye ilişkin bir makale ve kaynak kodu da NVIDIA tarafından yayınlandı. Yeni teknolojinin; üç boyutlu video konferans görüşmeleri oluşturmak, 'metaverse' evreni ve avatar tasarlamak veya üç boyutlu haritalar için fotoğraflardan üç boyutlu sahneler yaratmak için kullanılabileceği tahmin edildi.

Aksam.com.tr'nin CNet'ten aktardığı habere göre; NVIDIA'da bilim ve yapay zeka yazarı olarak görev alan Isha Salian, şirketin yeni teknolojisine ilişkin bir yazı yayınladı. Salian, yazısında yeni teknolojinin iki boyutlu görüntüler ve videolar kullanarak gerçek nesnelerin şeklini ve boyutunu öğretmek için otonom araç ve robotlarda da kullanılabileceğine işaret etti.

Salian, Instant NeRF'ün mimari alanlarda ve eğlence sektöründe fiziksel bir ortamın hızla dijital ikizini oluşturmak için kullanılabileceğini de sözlerine ekledi. Dijital ikizlerin daha sonra değiştirilebileceği veya üzerine yeni alanlar inşa edilebileceğinin de altı çizildi.

INSTANT NERF, NVIDIA TARAFINDAN 2020'DE GELİŞTİRİLEN BİR TEKNOLOJİYİ TEMEL ALIYOR

Öte yandan; Instant NeRF teknolojisi, adını NVIDIA tarafından 2020 yılında geliştirilen 'Neural Radiance Fields' teknolojisinin kısaltmasından alıyor. Söz konusu teknoloji, temel olarak iki boyutlu fotoğrafların rengini ve ışığını haritalandırmak için kullanılıyor.

Paylaşılan diğer bilgilere göre; kullanıcıların, 'Instant NeRF'ü eğitmek için önce bir düzine fotoğraf çekmesi ve kamera açılarını not etmesi gerekiyor. Daha sonra Instant NeRF, görüntüleri bağlamak ve milisaniyeler içinde üç boyutlu bir sahne oluşturmak için boşlukları kendi verileriyle dolduruyor.

  • nvidia
  • instant nerf
  • nvidia yapay zeka
  • yapay zeka
  • nvidia instant nerf
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın