Instagram'dan 2 yeni özellik! Artık kefil isteyecek...

Instagram, küçük yaşta sosyal medya kullanımına yönelik tartışmaları takiben yaş doğrulama için 2 yeni özelliği test etmeye başladı. Güncel olarak yalnızca ABD'deki Instagram kullanıcılarıyla test edilen özelliklerden birinin yapay zeka destekli yüz tanıma teknolojisine dayandığı, diğerinin ise sosyal kanıt gerektirdiği ifade edildi.

Instagram'dan 2 yeni özellik! Artık kefil isteyecek...

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Sosyal medya devi Instagram, son dönemlerde sık sık küçük yaşta sosyal medya kullanımına yönelik tartışmalarla gündeme geldi. Bunun üzerine platform, kendini 18 yaşından daha büyük göstermek üzere profil bilgilerini güncellemek isteyen kullanıcılardan yaşlarını doğrulamalarını talep etmeye başladı. Fakat bugüne kadar yaş doğrulama işlemi, yalnızca kimlik fotoğrafı gönderilerek yapılabiliyordu. Bu özelliğin her durumda işlevsel olmadığını fark eden Instagram, ABD'de yaş doğrulama işlemi için 2 yeni özelliği daha test etmeye başladı.

Aksam.com.tr'nin TechCrunch'tan aktardığı habere göre; artık platform, yaş doğrulamada yapay zeka tahmini ve sosyal kanıt sistemlerine güvenecek. Sosyal kanıt sisteminde Instagram, kullanıcıların 3 takipçisinden o kullanıcının kaç yaşında olduğunu onaylamalarını isteyecek. Takipçilerin, cevap için 3 gün süresi olacak. Bu süre içerisinde yanıt gelmezse, yaş doğrulama işlemi tamamlanamayacak.

INSTAGRAM, YAŞ DOĞRULAMA İÇİN YAPAY ZEKAYA GÜVENECEK

İkinci yöntemde ise Instagram, yaş doğrulama için yapay zeka destekli bir yüz tanıma teknolojisine güvenecek. Yoti tarafından geliştirilen yapay zeka, kendisine video selfie gönderen kullanıcıların yaşını makine öğrenimi teknolojisiyle tahmin edecek. Video selfie çekilirken reşit olmayan kullanıcıların, reşit bir tanıdığından yardım alması gerekecek.

Öte yandan; 2020 yılında yapılan bir analiz, Yoti tarafından geliştirilen sistemin 18 yaşındaki kişilerin 25 yaşın altında olup olmadığını yüzde 98,89 doğruluk oranıyla tahmin edebildiğine işaret ediyor. Veriler ayrıca, sistemin doğruluk oranının kadın yüzleri ve daha koyu tenli insanlarda düştüğünü gösteriyor. Bununla birlikte, 24 yaş altı için yapılan tahminlerde 2,5 yıla kadar hata payı olabiliyor. Fakat sistem, kullanıcıların yaşı hakkında geniş bir tahminde bulunduğunda doğruluk oranı artıyor.

  • instagram
  • instagram yaş doğrulama
  • instagram yaş
  • instagram sosyal kanıt
  • instagram yapay zeka
  • yapay zeka
  • yoti
  • yoti yaş tahmini
  • video selfie
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın