Google DDos saldırısıyla çalkalandı... Tarihin en büyüğü!

Google Cloud sunucuları yeni bir DDoS saldırısı ile çalkalandı. Google Cloud'a yapılan 69 dakikalık bu saldırı, en büyük DDoS saldırısı olarak kayıtlara geçti

Google DDos saldırısıyla çalkalandı... Tarihin en büyüğü!

ShiftDelete

Hizmet reddi saldırısı (DDoS) büyük şirketleri etkilemeye devam ediyor.

ShiftDelete'de yer alan habere göre, güvenlik araştırmacıları tarafından hazırlanan son rapor, Google Cloud'un tarihin en büyük DDoS saldırısı ile karşı karşıya kaldığını ortaya koydu. Araştırmacılar, Cloud sunucularına saniyede 46 milyon istek yapıldığını söyledi.

69 DAKİKALIK GOOGLE CLOUD DDOS SALDIRISI REKOR KIRDI

Bleeping Computer'ın bildirdiği üzere, bir Google Cloud Armor müşterisine tarihin en büyük hizmet reddi saldırısı gerçekleştirildi. Bilgisayar korsanları, saniyede 46 milyon istek yollayarak Google Cloud müşterisine saldırdı. Bu girişimin 69 dakika boyunca sürdüğü, ancak Google tarafından engellendiği belirtildi.

1 Haziran sabahı başlayan DDoS saldırısı, başlangıçta Cloud Armor sunucusuna 10 bin istek yolladı. Sadece ilk on dakika içerisinde 100 bin isteğe ulaştı ve en sonunda saniyede 46 milyon istekle rekor seviyeye çıktı. Yine de Google'ın bu hizmet reddini engellediği ve müşterisini koruduğu belirtildi.

Google, saldırının boyutunu ortaya koymak için basit bir örnek paylaştı. Bu saldırının, Vikipedi'ye gün boyunca yapılan tüm isteklerin sadece 10 saniyede gerçekleştirilmesiyle eşdeğer olduğunu söyledi. 69 dakika boyunca süren saldırının yazılımı ve sebebi ise henüz belirlenmedi.

Bundan önceki en büyük DDoS saldırısı ise Cloudflare sunucularına gerçekleşmişti. Yine Haziran ayında gerçekleşen saldırı Cloudflare tarafından engellenmiş ve saniyede 26 milyon isteğe ulaşmıştı. Google ise bu isteğin yüzde 80'den daha fazlasını engellediğini belirtti.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın