Eski Google yöneticisi, yapay zekaların insanlık için büyük bir tehdit oluşturduğuna işaret etti

Eski Google yöneticisi Mo Gawdat, The Times'a verdiği röportajda yapay zekalara ilişkin şaşırtan açıklamalarda bulundu. Yapay zeka araştırmacılarının temel olarak sanal tanrılar yarattığına işaret eden Gawdat, yapay zekaların insanlık için büyük bir tehdit oluşturduğunu dile getirdi.

Eski Google yöneticisi, yapay zekaların insanlık için büyük bir tehdit oluşturduğuna işaret etti

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Google'ın Ar-Ge tesisi Google X'in eski işletme müdürü Mo Gawdat, kısa bir süre önce The Times'a verdiği yeni bir röportajda yapay zekalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Gawdat, açıklamasında eski bilim kurgu filmlerinde de sıklıkla görülen yapay genel zekanın gelişinin kaçınılmaz olduğuna inandığını dile getirdi. Yapay genel zekanın, çok güçlü ve duyarlı bir yapay zeka türü olduğu ve bir insanın yapabileceği herhangi bir zihinsel görevi başarıyla gerçekleştirebilecek bir makine zekasına karşılık geldiği biliniyordu.

Aksam.com.tr'nin Futurism'den aktardığı habere göre; Gawdat, yapay genel zekaların günlük hayata entegre olması durumunda insanlığın kendini tanrısal makineler tarafından yaratılan bir kıyamete bakarken bulabileceğine işaret etti. Röportajında Google X'te yaptıkları bir yapay zeka çalışmasına da değinen eski Google yöneticisi, çalışma sonrası ortaya çıkan sonucun kendisine oldukça korkutucu geldiğinin de altını çizdi.

YAPAY ZEKALARA YÖNELİK KORKU YAYMAK, GERÇEK TEHDİTLERİ ÖRTBAS EDİYOR

Diğer yandan; teknoloji dünyasında, yapay zekaların geleceğine ilişkin sık sık korkutucu yorumlar yapan figürlerin var olduğu da biliniyordu. Yapay zekaların insanlığı yok edebileceğine yönelik açıklamalarda bulunan Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, bu figürlerden bir tanesiydi.

Fakat uzmanlar, yapay zekaların insanlık için tehdit oluşturduğu yönünde korku yaymanın yapay zekalar tarafından yaratılan gerçek tehditleri örtbas ettiğine işaret etti. Örneğin yapay zeka destekli yüz tanıma sistemleri ve toplumsal denetim algoritmalarının, yasal regülasyonların yetersiz olduğu toplumlarda ciddi hasarlara neden olabildiği kaydedildi.

  • mo gawdat
  • eski google yöneticisi
  • google mo gawdat
  • yapay zeka tehditler
  • yapay zekaların oluşturduğu tehditler
  • yapay zeka eleştirisi
  • google x
  • google x yapay zeka
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın