ARM işlemcili yeni Mac'ler 2020 sonunda piyasada

Apple WWDC (Dünya Geliştiriciler Konferansı) 2020'de yeni Mac'lerde tekrardan kendi işlemcisi olan ARM tabanlı işlemcisi kullanmaya başlayacağını açıkladı.

ARM işlemcili yeni Mac'ler 2020 sonunda piyasada

Apple bilişim denildiğinde ilk akla gelen şirketlerden biri. Akıllı telefon ve kişisel bilgisayar alanında önemli pazar payına sahip olan firma, 2005 yılında bilgisayarları için kendi ürettiği işlemcileri bırakmış Intel işlemcilere geçmişti.

Apple, WWDC (Dünya Geliştiriciler Konferansı) 2020’de yeni piyasaya çıkaracağı bazı Mac modellerinde Intel işlemci yerine kendi geliştirdiği ARM işlemciler kullanacağını müjdesini verdi. Yeni ARM tabanlı işlemcilerde Apple Silicon teknolojisinin yer alacağını açıklayan Apple, geliştiricilerin kullanacağı ARM tabanlı kitler ile özel uygulamaların geliştirilebileceği ve bu geliştirilen uygulamaların Xcode sayesinde yeni bütün Mac’lere hızlı bir şekilde entegre edilebileceğini de belirtti. Apple Ceo’su, daha güçlü ve daha az enerji harcayan yeni ARM tabanlı işlemcili Mac’lerin 2020 sonuna doğru piyasada olacağının da söyledi.

Bu haberle birlikte, uzunca süredir işlemci pazarının kontrolünü elinde bulunduran Intel ve AMD’nin pazar payındaki durumlarının ne olacağını 2021 ilk çeyreğinde görmüş olacağız.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın