Apple, o iPad modellerini eski nesil cihaz listesine ekledi! Desteği kesiyor...

Apple, eski nesil ürünleri tanıtım tarihlerine göre dahil ettiği ‘Nostaljik Ürün' listesine 2 yeni ürün daha ekledi. Bu kapsamda iPad Air 2 ve iPad Mini 2, Apple'ın eski nesil cihaz listesine dahil edildi.

Apple, o iPad modellerini eski nesil cihaz listesine ekledi! Desteği kesiyor...

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, 5 yıldan daha uzun bir süre önce satış için dağıtımını durdurduğu ürünleri eski tip kabul ediyor. Benzer şekilde, 7 yıldan uzun bir süredir dağıtımı yapılmayan eski nesil ürünler de 'Nostaljik Ürün' listesine dahil ediliyor. Bu ürünler, Apple'dan herhangi bir donanım desteği alamıyor. Yetkili servis sağlayıcılar da bu ürünler için onarım ve değişim parçaları sipariş edemiyor. Fakat MacBook'lar, donanım parçalarının niteliği nedeniyle bu listeden muaf tutuluyor. Teknoloji devi, düzenli olarak ürünlerini tanıtım tarihlerine göre 'Nostaljik Ürün' listesine ekliyor.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; şirket, son olarak listeye iPad Air 2 ve iPad Mini 2'yi de dahil etti. Bu cihazların, artık Apple'dan herhangi bir donanım desteği alamayacağı ifade edildi. iPad Air 2, 2014'ün Ekim ayında piyasaya sürülmüş ve iPad serisine Touch ID teknolojisini getirmişti. Şirketin AX8 yonga setinden güç alan cihaz, orijinal iPad Air'dan çok daha inceydi. iPad Mini 2 ise 2013'ün Kasım ayında piyasaya sürülmüştü. Retina ekranla gelen cihaz, A7 yonga setini kullanıyordu.

APPLE, BU YILIN ŞUBAT AYINDA DA LİSTEYİ GÜNCELLEMİŞTİ

Apple, bu yılın Şubat ayında da 'Nostaljik Ürün' listesini güncellemişti. Bu kapsamda listeye, 2014 yılında piyasaya sürülen iPhone 6 Plus da eklenmişti. Benzer şekilde, iPad 4 ve 2012 yılında piyasaya sürülen Mac Mini de bu güncellemeyle birlikte 'Nostaljik Ürün' statüsü kazanmıştı.

  • apple
  • ipad air
  • ipad air 2
  • ipad mini 2
  • iphone 6 plus
  • apple nostaljik ürün
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın