Apple, çalışan ücretlerinde zam yapacak! Genel bütçeyi artırdı...

Apple, perakende mağazalarındaki çalışanların ve kurumsal çalışanlarının ücretlerine zam yapacağını açıkladı. Alınan karar kapsamında, Apple mağazalarındaki çalışanların ücretleri saatte 20 dolardan 22 dolara çıkarıldı.

Apple, çalışan ücretlerinde zam yapacak! Genel bütçeyi artırdı...

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, hiper enflasyonla mücadele etmek için 2022 yılı içerisinde perakende mağazalarındaki çalışanların ve kurumsal çalışanlarının ücretlerine zam yapacağını açıkladı. Genel maaş bütçesini artıran şirket; alınan karar kapsamında, Apple mağazalarındaki çalışanların ücretlerini saatte 20 dolardan 22 dolara çıkardı. Benzer şekilde, diğer departmanlarda da başlangıç seviyesindeki saatlik ücretlerde henüz açıklanmayan bir miktarda artışa gidildi.

Aksam.com.tr'nin The Wall Street Journal'dan aktardığı habere göre; 22 dolarlık saatlik ücret, Apple'ın 2018'deki ücretlerine göre yüzde 45'lik bir artışa karşılık geliyor. Şirket, artırılan ücretlerin belirli bölgelerde daha da yüksek olabileceğini söylüyor. 2021 yılında Apple'ın maaşlı pozisyonlar için ödediği ortalama saatlik ücretin, 68,254 dolar olduğu biliniyor.

BİRKAÇ APPLE MAĞAZASININ ÇALIŞANLARI, SENDİKALAŞMAYA YÖNELİK HAMLELER YAPMIŞTI

Öte yandan; yeni duyuru, birden fazla Apple mağazasının sendikalaşmaya yönelik hamleler yapmasının hemen ardından geldi. Mayıs ayı başlarında Maryland'deki bir Apple mağazasının çalışanları, sendika için oylama yapmak üzere imza toplayan üçüncü perakende mağazası oldu. Atlanta'daki bir mağazanın çalışanlarının da Apple'ın ABD'deki sendikalı ilk mağazası olmak için Haziran ayında oylama yapacağı biliniyordu.

  • apple
  • apple çalışanları
  • apple sendika
  • apple mağaza
  • apple mağazaları
  • apple zam
  • apple maaş zammı
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın