Airbnb, özel seyahat sigortası hizmetini kullanıma sunmaya hazırlanıyor

ABD merkezli rezervasyon platformu Airbnb, konaklama yapan kullanıcılara özel seyahat sigortası hizmetini bu yılın bahar aylarında sunacağını açıkladı. Yeni özellik ile birlikte kullanıcıların, yolculuklarında bir aksilik yaşamaları durumunda üçüncü taraf bir sigorta şirketinden destek almak zorunda kalmayacakları ifade edildi.

Airbnb, özel seyahat sigortası hizmetini kullanıma sunmaya hazırlanıyor

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli rezervasyon platformu Airbnb, global COVID-19 salgını sürecinde seyahatleri riske giren kullanıcıların yaşadıkları problemlere çözüm getirebilmek adına konaklama yapan kullanıcılarına özel seyahat sigortası hizmeti sunmaya başlayacağını açıkladı. Yeni özelliğin, bu yılın bahar aylarında kullanıma sunulacağı ifade edildi. Henüz sigorta hizmetine ilişkin şartları açıklamayan Airbnb, geniş bir kapsama alanı sunabilmek için köklü bir sigorta şirketiyle iş birliği yapacağına işaret etti.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; platform daha önce sınırların kapanması, karantina süreleri ve hükumet politikaları nedeniyle mevcut rezervasyonları etkilenen kullanıcılarının mağduriyetini giderebilmek için "COVID Destek Programı" da başlatmıştı. Bu sayede; ücret iadesi yapmayan ev sahiplerinde seyahatin iptal olması durumunda Airbnb, iade edilmeyen tutarın yüzde 50'sini seyahat kuponu olarak kullanıcılara iade ediyordu.

Program, rezervasyon tarihi 1 Aralık 2021 ve daha sonrasında olan tüm konaklamaları kapsıyordu.

YENİ HAMLE, 'OMİCRON' SÜRECİNDEKİ ENDİŞELERİ MİNİMUMA İNDİRMEYİ HEDEFLİYOR

Diğer yandan; yeni hamlenin, COVID-19 vakalarının tekrar artış gösterdiği ve 'Omicron' varyantının yayıldığı süreçte endişeleri minimuma indirmek adına yapıldığı tahmin edildi. Yeni özellik ile birlikte kullanıcıların, yolculuklarında bir aksilik yaşamaları durumunda üçüncü taraf bir sigorta şirketinden destek almak zorunda kalmayacakları ifade edildi.

  • airbnb
  • airbnb seyahat sigortası
  • seyahat sigortası
  • airbnb rezervasyon iptali
  • airbnb iade
  • airbnb covid-19
  • airbnb sigorta
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın