Ukrayna'da mahsur kalan Türklerden oluşan oluşan ilk kafile Edirne'ye ulaştı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrasında ülkede mahsur kalan Türk vatandaşlardan ilk grup, Ukrayna'ya sınırı olan Moldova üzerinden yola çıkarak Edirne'ye ulaştı.

Ukrayna'da mahsur kalan Türklerden oluşan oluşan ilk kafile Edirne'ye ulaştı

DHA

Rusya-Ukrayna savaşında mahsur kalan Türklerden oluşan ilk kafile Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısına ulaştı.

Rusya'nın askeri harekat düzenlediği Ukrayna'da mahsur kalan Türklerin, kara yolu ile Türkiye'ye getirilmelerine dün akşam başlandı. Kiev'den yola çıkan ilk kafile Edirne'ye geldi. Öte yandan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Ukrayna'dan tahliye olan Türk vatandaşlarına sınır kapılarında uygulanacak güncel prosedürleri paylaştı.

UKRAYNA'DAN TAHLİYE OLAN TÜRKLERE SINIR KAPILARINDA UYGULANACAK PROSEDÜRLER

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Ukrayna'dan tahliye olan Türk vatandaşlarına sınır kapılarında uygulanacak güncel prosedürleri paylaştı.

"Sınır kapılarındaki uygulamalar güncellendi. Vatandaşlarımızın karayolu geçişlerinde istifade edebileceği güncel bilgiler" notuyla prosedürleri paylaşan Kıran'ın yaptığı açıklamaya göre, tahliye olan Türk vatandaşları, Polonya ve Moldova sınır kapısından pasaport veya kimlik kartıyla giriş yapabilecek, vatandaşlardan PCR testi, aşı sertifikası ve vize istenmeyecek. Romanya, Bulgaristan ve Macaristan sınır kapısını kullanacak vatandaşlar pasaport ile giriş yapabilecek ve vatandaşlardan PCR testi, aşı sertifikası ve vize istenmeyecek. Vatandaşlar sınır kapısından vizesiz geçebilecek. Slovakya sınır kapısından geçecek olan vatandaşlar da pasaport veya bireysel değerlendirmeye göre kimlik kartıyla geçebilecek, vatandaşlardan PCR testi, aşı sertifikası ve vize istenmeyecek.

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın