'Kontrol Türkiye’de olacak'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Suriye sınırına kurulacak güvenli bölgeyle ilgili modellerin konuşulduğunu, kontrolün Türkiye’de olacağını söyledi.  

'Kontrol Türkiye’de olacak'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe’deki kabine toplantısından sonra açıklamalarda bulundu. Trump’la anlaşmaya varılan Suriye sınırına güvenli bölgeyle ilgili soruları yanıtlayan Kalın “ABD’yle görüş ayrılıkları belli konularda olabilir. PYD/YPG tutumunu kabul etmeyeceğiz" dedi. 

POZİTİF GÜNDEM

Kalın şunları söyledi: "Bu pozitif gündemle çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Trump’ın teklifine olumlu baktığımızı ifade ettik. Cumhurbaşkanımızın 4 yıldır bahsettiği öneridir. Kabul edilseydi o büyük mülteci akını yaşanmayacaktı. Bunu Cumhurbaşkanımız her fırsatta dile getirmeye devam ediyor. Modelle ilgili görüşmeler devam ediyor. Bu bölgenin kontrolü Türkiye’de olacak."

İHLALLER MANİDAR

Rusya'dan S-400 ve Patriot alımıyla ilgili Kalın, "Bizim açımızdan S-400 alımı ile Patriot füzelerinin alınması arasında hiçbir illiyet ilişkisi, korelasyon, şartlı ilişki söz konusu değildir" dedi. İbrahim Kalın, İdlib'deki son gelişmelerle ilgili de, şu ifadeleri kullandı: "Bizim tam Münbiç yol haritasını tamamlayıp, ABD'nin çekilme kararı sonrasında Fırat'ın doğusuyla ilgili birtakım önemli kararları alma arifemizde İdlib'de böyle bir hareketliliğin başlaması, rejim tarafından ihlallerin, oraya dönük saldırıların yapılması manidar. Bu bir tesadüf değil."

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın