Katar ve Türkiye işbirliğini daha da güçlendirecek

Katar Haber Ajansı'na röportaj veren İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye ve Katar her zaman koordinasyon ve işbirliği içinde çalışmayı sürdürecek, bu da iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere olumlu katkı sağlayacaktır' dedi.

Katar ve Türkiye işbirliğini daha da güçlendirecek

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Katar Haber Ajansı'na röportaj verdi. Altun, Katar ve Türkiye'nin bir elin parmakları gibi olduğunu belirterek, "Biz kardeşiz. İki ülke ilişkilerinin artarak devam edeceğinden kuşkumuz yok" ifadesini kullandı. Altun, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin Türkiye ziyaretinin iki ülke arasındaki güçlü ve stratejik kardeşlik ilişkilerinin pekiştirilmesi açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

ORTAK TUTUM ALIYORUZ

Bölgede dengelerin değiştiği bu kritik dönemde, Al Sani'nin Türkiye ziyaretini Katar ve Türkiye'nin bölge siyasetindeki nüfuzunu güçlendirecek bir adım olarak görmenin mümkün olduğunu ifade eden Altun, ziyareti Ankara ve Doha arasındaki koordinasyon ve iş- birliğini güçlendirmek açısından da oldukça önemli gördüklerini söyledi. Altun, ikili ilişkilere ivme katacak bu ziyaretin ülkelerin bölgesel ve küresel meselelere yönelik tutumlarının örtüştüğünü de ortaya koyduğunu dile getirdi.

HEDEF 5 MİLYAR DOLAR

Altun, şöyle devam etti: "İki ülke arasında ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca Katar ve Türkiye'nin üçüncü ülkelerde ortak yatırım imkanlarını değerlendirmesinin önemli olacağını düşünüyoruz. Türkiye ile Katar arasında ağır sanayi, turizm geliştirme, tarım ve inşaat alanlarında iş birliği fırsatları mevcut. Türkiye ve Katar her zaman koordinasyon ve işbirliği içinde çalışmayı sürdürecek, bu da iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere olumlu katkı sağlayacaktır."

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın