Başkomutan'dan ‘Mavi Vatan'a mesaj: Dünyanın en güçlü ordusu olacağız

'TSK dünyanın en köklü ordusu' Başkan Erdoğan, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin güçlü bir deniz kuvvetine sahip olmasının zorunluluk olduğunu söyledi, TSK'nın dünyanın en köklü ordusu olduğuna dikkat çekti.

Başkomutan'dan ‘Mavi Vatan'a mesaj: Dünyanın en güçlü ordusu olacağız

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Mavi Vatan 2022 Tatbikatı'na canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, şu mesajları verdi:

TATBİKAT: Mavi Vatan-2022 Tatbikatı da hem harekata hazırlık eğitimlerini tamamlamak hem de yerli ve milli silah sistemlerimizin etkinliğini test etmek amacıyla 11 Nisan'dan beri devam eden tatbikatımız başarıyla neticelenmiştir. Tatbikata katılan gemiler, uçaklar, helikopterler, insansız hava araçları ve özel görev personelimiz vazifelerini bihakkın yerine getirerek her zaman harekata hazır olduklarını göstermişlerdir. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olan Türkiye'nin güçlü bir deniz kuvvetine sahip olması tercih değil zorunluluktur.

KARARLIYIZ: "Bunun için Deniz Kuvvetlerimizi hem araç gereç hem personel bakımından sürekli geliştirmeye, vatan savunmasına en üst düzey katkıyı vermeye, hazır halde tutmaya özel önem veriyoruz. İnşa ettiğimiz yeni gemilerle, denizaltılarla, gemilerimiz için geliştirdiğimiz silah sistemleriyle bölgesinin ve dünyanın en güçlü deniz kuvvetine sahip ordusu olana kadar, bu çalışmaları kararlılıkla devam ettireceğiz."

Erdoğan, "Mavi Vatan-2022 Tatbikatı'nı başarıyla icra eden Deniz, Kara, Hava, Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarımız ile diğer kurumlarımızın mensuplarını yürekten tebrik ediyorum. Denizlerimize pruvanız neta, denizleriniz sakin, bahtınız açık olsun" dedi.

YÜZ BİNLERCE CANI KURTARDIK

SIĞINMACILAR: "Bizim ordumuz tüm unsurlarıyla vatan savunması yanında pek çok yerde dünyanın en kapsamlı insani yardım operasyonlarını da yürüten bir askeri güçtür. Kendilerini gelişmiş, modern, çağdaş addeden ülkeler sığınmacıları denizlerde ölüme terk ederken, hatta botlarını batırarak taammüden öldürmeye kalkarken biz, Deniz Kuvvetlerimiz ve Sahil Güvenliğimizle yüz binlerce canı karanlık sularda kaybolmaktan kurtardık."

İNSANİ YARDIM: "Ukrayna'dan Libya'ya, Afrika'dan Orta Asya'ya kadar kriz bölgelerinde yürüttüğümüz insani kurtarma ve yardım operasyonlarıyla dünyanın takdirini kazandık. Kahraman askerlerimiz halen Irak'ın kuzeyindeki terör unsurlarına yönelik kapsamlı bir harekat yürütüyor. Bu vesileyle Pençe Kilit Harekatı'nda şehit düşen askerlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Her karışı şehit kanlarıyla yoğurularak vatan yapılan bu ülkenin bekası için vazife başında olan tüm kahramanlarımızı Rabbim korusun, esirgesin diyorum."

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI

"Dünyanın en köklü devlet ve ordu geleneğine sahip milleti olarak hazarda ve seferde daima vatan müdafaasına, ülkenin hak, alaka ve menfaatlerinin korunmasına hazır bir silahlı kuvvetlere sahibiz. 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi.' anlayışıyla gece gündüz görev başında olan kahraman askerlerimizin varlığı, bugünkü huzurumuzun ve geleceğimizin en büyük teminatıdır."

SAĞLIKÇILARLA İFTARDA BULUŞTU! MÜJDELER İÇİN TARİH VERDİ

Başkan Erdoğan, sağlık çalışanlarıyla iftarda bir araya geldi. İftar sonrası yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Erdoğan şunları söyledi: "14 Mart'ta sizlere beş müjde vermiştik. İlk müjdemiz sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin, bu tür suçların katalog suç çerçevesine alınarak önüne geçilmesine yönelik bir yasal düzenleme idi. Bu teklif inşallah bayramdan sonra milletvekillerimizin takdiri ile kanunlaşacaktır. İkinci müjdemiz, mesleki sorumluluk kuruluydu, bu düzenleme de inşallah bayram sonrası genel kurul gündemine gelecek. Mali iyileştirmeler konusu detaylı olarak çalışılıyor, inşallah en kısa sürece neticesini sizlerle paylaşacağız. Sabit ek ödemeler bordroya yansıtılacak, sağlık çalışanlarımızın bu sebeple herhangi bir hak kaybına uğramamaları da temin edilecek. Dördüncü müjdemiz lisans mezunu hemşirelerimizin 3600 ek gösterge bağlamında alınması başta olmak üzere mali iyileştirmelerin emekliliğe de yansıması konusuydu. Sağlık çalışanları dışında da önemli bir kesimi ilgilendiren 3600 ek gösterge meselesini yıl bitmeden neticelendirmekte kararlı olduğumuzun altını burada bir kez daha çizmek istiyorum. Beşinci müjdemiz aile hekimlerimizin ücretlerinde artış yapılmasıydı. Bu hususta da bakanlıklarımızın ve kurumlarımızın çalışmaları yakında bitiyor."
Tüm Siyaset haberleri için tıklayın