Başkan Erdoğan: Sosyal medya milli güvenlik meselesi

Dünyaya korona çağrısı: hakkaniyetle yönetemiyorlar. Başkan Erdoğan, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nda, “Batılı ülkeler başta olmak üzere gelişmiş devletlerin salgın sürecini hakkaniyete uygun yönetmediklerini görüyoruz” dedi. Ayrıca Başkan Erdoğan, sosyal medya mecralarının demokrasiyi ve milli güvenliği tehdit eder konuma geldiğini söyledi.

Başkan Erdoğan: Sosyal medya milli güvenlik meselesi

Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nda konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Son 2 yıllık sürece baktığımızda Batılı ülkeler başta olmak üzere gelişmiş devletlerin salgın sürecini adalete ve hakkaniyete uygun yönetmediklerini görüyoruz. Afrika halkı salgın sürecinde yalnız bırakılmıştır" dedi. Başkan

Erdoğan şunları söyledi:

TÜM KITAYLA İŞBİRLİĞİ

"Afrika'da işbirliği yapılmadık ülke bırakmıyoruz. Ülke olarak biz adım atınca Afrikalı siyasetçiler çok daha büyük olarak buna karşılık veriyorlar. Pazar günü başladığımız Afrika ziyaretimiz kapsamında önce Angola, Togo ve Nijerya'da çok faydalı temaslarda bulunduk. Her üç ülkede birebir ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdik. Togo'da ayrıca Burkina Faso ve Liberya Devlet Başkanları ile de bir araya geldik. Afrika ülkeleri ile ortak çabalarımız pek çok alanda meyvelerini vermeye başladı. Türkiye'nin ürettiği savunma sanayii ürünleri Afrika halkının sınır güvenliği ve terörle mücadelesine katkı sağlıyor. Son 2 yıllık sürece baktığımızda Batılı ülkeler başta olmak üzere gelişmiş devletlerin salgın sürecini adalete ve hakkaniyete uygun yönetmediklerini görüyoruz. Afrika halkı salgın sürecinde yalnız bırakılmıştır. Dünya Sağlık Örgütü Afrika Bölgesi verilerine göre 6 milyon Afrikalı kardeşimiz bu hastalığa yakalanmıştır."

AŞI YARDIMI YAPACAĞIZ

Salgın sürecinde vatandaşlarımızı en iyi hizmetleri sunarken elimizdeki imkanları Afrikalı kardeşlerimizle de paylaştık. TURKOVAC aşımız devreye girdiğinde örnek bir davranış sergileyeceğiz. Kâr eksenli yaklaşılmasını doğru bulmuyoruz. Kıta ülkelerine aşı yardımı da yapacağız.

Salgın şartlarının Afrika ile karşılıklı üst düzey ziyaretlerimizi aksatmasına izin vermedim. THY'nin salgın öncesi uçuş sayılarını yakalayacağına hatta geçeceğine inanıyorum. Yürürlükte olan 22 anlaşmadan 4'ünü Afrika ülkeleri ile yaptık. Bir dizi Afrika ülkesiyle de müzakerelerimizi planlıyoruz. İş dünyamızın işbirliklerini ilerletirken, strateji belirlemeleri son derece önemli. Finans ve bankacılık yönü eksik kalan ticaretin ivme kaybına yol açması kaçınılmazdır. Türk bankacılık sektörünün daha vizyoner davranmasını bekliyoruz. 17-18 Aralık 2021'de İstanbul'da düzenleyeceğimiz 3. Türkiye Afrika Ortaklık Zirvesi'nin bizlere yeni ortaklıklar kazandıracağına inanıyorum."

Başkan Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye-Afrika 3. Ekonomi ve İş Forumu'na katıldı.

ERBAKAN SEMPOZYUMU'NA MESAJ: Hocamızın hayallerini gerçeğe dönüştürdük

Başkan Erdoğan, "Merhum Erbakan'ın hayalini kurduğu, uğruna ömrünü adadığı, çile çektiği ideallerinin önemli bir kısmını hamdolsun son 19 yılda gerçeğe dönüştürdük" dedi.

Başkan Erdoğan, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde düzenlenen 4. Uluslararası Necmettin Erbakan ve Milli Görüş Sempozyumu'na video mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı:

MEŞRU ZEMİN VURGUSU

"Necmettin Erbakan Hocamızın İslam alemine yaptığı eşsiz katkılardan biri de hak ve batıl mücadelesinde, hak ve adalet arayışlarında Müslümanları demokratik sivil siyasete teşvik etmesidir. Siyaseti önemsemeyen Müslümanları, Müslümanları önemsemeyen siyasetçiler yönetir' diyen Erbakan, ziyaretine gelen kanaat önderlerine mücadelelerini meşru zeminde sürdürmeleri gerektiğini ifade etmiştir. Büyük bir memnuniyetle ifade etmek isterim ki; merhum Erbakan'ın hayalini kurduğu, uğruna ömrünü adadığı, çile çektiği ideallerinin önemli bir kısmını hamdolsun son 19 yılda gerçeğe dönüştürdük."

PRANGALARI PARÇALADIK

Erdoğan, şöyle devam etti: "Kılık-kıyafet üzerindeki yasaklara son verdik. İmam Hatip okullarının kapısına vurulan prangaları parçalayıp attık. Başkanlık sistemini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkemize kazandırdık. Ayasofya'yı yeniden ibadete açarak mümin gönüllerle buluşturduk. Büyük Çamlıca Camisi'nin yanı sıra Taksim Camisi'ni de inşa ederek İstanbul'umuzun kadim kimliğini daha da güçlendirdik. Filistin ve Kudüs meselesi başta olmak üzere İslam dünyasının kanayan yaralarına daima merhem olmaya çalıştık."

CUMA NAMAZINI TAKSİM'DE KILDI

Erdoğan, cuma namazını Taksim Camisi'nde kıldı. Erdoğan şöyle seslendi: "Malikel mülk olan sadece Allah. Kimse 'Ben daha büyük bir güç sahibiyim' demesin, kimse 'Ben daha büyük güç sahibi olmanın ötesinde mülkün sahibiyim' demesin. Hepimiz gideceğiz, onun için tevazu bizim için en güzel çıkış yolu, mütevazı olacağız. Fatiha Suresi'nde malum 'Malikel mülk Allah.' Ona göre de inşallah yolumuza devam edeceğiz, cumanız mübarek olsun."

Emine Erdoğan, eğitimleri yarıda kalan öğrenciler için hayata geçirilen "İşim Var. Okula Gidiyorum" projesinin tanıtımına katıldı.

KADINLARIN İSTİHDAMIYLA HUZURLU TOPLUM

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye-Afrika 3. Ekonomi ve İş Forumu kapsamındaki "Türkiye-Afrika Kadın Liderlik Diyaloğu Paneli"nde yaptığı konuşmada, çıkacak sinerjinin kadınlar arası işbirliğine ivme kazandırmasını temenni ettiğini söyledi. Erdoğan şunları kaydetti: "Kadınların istihdamı gelecek nesillerin yetiştirilmesinde, nüfusun niteliğinin artmasında ve huzurlu toplumların inşasında rol oynuyor. Bu süreci hızlandırmak için bilhassa bazı başlıklarda kadınların desteklendiği yol haritalarına ihtiyacımız var."

TÜRK DÜNYASI DİJİTAL FAŞİZME KARŞI DURACAK

Başkan Erdoğan, İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde, "Köklü Geçmiş, Güçlü Gelecek" temasıyla İstanbul'da bir otelde düzenlenen "Türk Konseyi Medya Forumu"na video mesaj gönderdi. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Nasıl savunma sanayi ve askeri konularda tamamen yabancılara bel bağlamıyorsak, iletişim meselesini de başkalarına havale edemeyiz. Oryantalist bakış açısıyla sürekli bizlere insan hakları, demokrasi ve özgürlük dersi verenlerin, vicdan ve meslek ahlakına güvenemeyiz. Bu hususta inisiyatif almalı, tecrübe paylaşımına gitmeli, güç birliği yapmalı ve elimizdeki imkanları en etkili şekilde değerlendirmenin yollarını aramalıyız. Türk dünyası, dijital faşizmin yanı sıra uluslararası medyanın çifte standardından da muzdariptir. Dağlık Karabağ Savaşı sırasında şahit olduğumuz iki yüzlü tavır, meselenin önemini ortaya koymuştur."

'5. KOLA İZİN VERMEYİZ'

İletişim Başkanı Altun, Türk Konseyi Medya Forumu'nda konuştu: Altun şunları söyledi: "Kimsenin 'basın özgürlüğü' kisvesi altında, ülkemizde 5. kol faaliyeti yürütmesine müsaade etmeyeceğiz. Karabağ Savaşı'da enformasyon cephesinde de var gücümüzle savaş verdik.

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın