Başkan Erdoğan: Son nefesine kadar davasına sahip çıktı

Erbakan Sempozyumu'na mesaj: Hocamızın hayallerini gerçeğe dönüştürdük. Başkan Erdoğan, “Merhum Erbakan'ın hayalini kurduğu, uğruna ömrünü adadığı, çile çektiği ideallerinin önemli bir kısmını hamdolsun son 19 yılda gerçeğe dönüştürdük” dedi.

Başkan Erdoğan: Son nefesine kadar davasına sahip çıktı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde düzenlenen 4. Uluslararası Necmettin Erbakan ve Milli Görüş Sempozyumu'na video mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı:

MEŞRU ZEMİN VURGUSU

"Necmettin Erbakan Hocamızın İslam alemine yaptığı eşsiz katkılardan biri de hak ve batıl mücadelesinde, hak ve adalet arayışlarında Müslümanları demokratik sivil siyasete teşvik etmesidir. Siyaseti önemsemeyen Müslümanları, Müslümanları önemsemeyen siyasetçiler yönetir' diyen Erbakan, ziyaretine gelen kanaat önderlerine mücadelelerini meşru zeminde sürdürmeleri gerektiğini ifade etmiştir. Büyük bir memnuniyetle ifade etmek isterim ki; merhum Erbakan'ın hayalini kurduğu, uğruna ömrünü adadığı, çile çektiği ideallerinin önemli bir kısmını hamdolsun son 19 yılda gerçeğe dönüştürdük."

PRANGALARI PARÇALADIK

Erdoğan, şöyle devam etti: "Kılık-kıyafet üzerindeki yasaklara son verdik. İmam Hatip okullarının kapısına vurulan prangaları parçalayıp attık. Başkanlık sistemini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkemize kazandırdık. Ayasofya'yı yeniden ibadete açarak mümin gönüllerle buluşturduk. Büyük Çamlıca Camisi'nin yanı sıra Taksim Camisi'ni de inşa ederek İstanbul'umuzun kadim kimliğini daha da güçlendirdik. Filistin ve Kudüs meselesi başta olmak üzere İslam dünyasının kanayan yaralarına daima merhem olmaya çalıştık."

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın