Başkan Erdoğan: Kadını meta görene meydanı bırakmayız

‘Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda' Başkan Erdoğan: Kadınlarımızın aileden koparılmasına izin vermeyiz. Başkan Erdoğan, Eskişehir ziyaretinde toplumun birçok kesiminden kadınlarla bir araya geldi.

Başkan Erdoğan: Kadını meta görene meydanı bırakmayız

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, önceki gün gerçekleştirdiği Eskişehir ziyaretinde, girişimci, çiftçi, öğrenci, sporcu, sanatçı ve emekçi kadınlarla bir araya geldiği "Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda" programının görüntüleri paylaşıldı.

Sazova Parkı'ndaki Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki programda konuşan Erdoğan, büyük ve güçlü Türkiye hayallerini, kadın ve erkek ayrımı yapmadan, milletin tüm fertleriyle gerçekleştirdiklerini vurguladı.

MEYDANI ONLARA BIRAKMAYIZ

Türkiye'de kadınların özellikle eğitim, üretim, istihdam, siyaset ve sosyal hayatta en fazla ilerleme kaydettikleri dönemin, kendi dönemleri olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Her kesimden kadınımızın potansiyelini kendisi, ailesi, şehri ve ülkesi için hayata geçirebilmesini sağlayacak altyapıyı biz kurduk, imkanları sağladık, engelleri ortadan kaldırdık. Özellikle kadınlarımızın, eğitim ve üretim alanında katettikleri mesafe gerçekten tarihi bir başarının ifadesidir. Bazı sapkın beyinler, kadınların hayatın diğer alanlarındaki yerleri ile aile içindeki yerini birbirinin alternatifi görebilir. Batı'da olduğu gibi kadını özgürleştirmek adı altında en bayağısından bir meta haline dönüştürme hevesinde olanlara şahsen biz meydanı bırakmayacağız. Kadını evinden, ailesinden ve evlatlarından tamamen koparmayı hedefleyen bu anlayışın aslında onların eğitim-öğretim, üretim, istihdam ve sosyal hayattaki rollerini de hazmedemediğini düşünüyorum. Biz medeniyetimizin ve ahlakımızın gösterdiği istikamette, kadını ve erkeği tıpkı yaratılışta olduğu gibi hayatın her alanında birlikte mücadele eden yoldaşlar olarak görüyoruz."

KADINLARDAN TEŞEKKÜR

Başkan Erdoğan, konuşmasının ardından sözü programa katılan kadınlara verdi, sorularını yanıtladı.Engellilerle ilgili kapsamlı çalışmalardan dolayı Erdoğan'a teşekkür eden bir engelli annesi, toplumdaki değişik engel türlerinden dolayı farklı ihtiyaçlar olabildiğini belirtti.

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın