Başkan Erdoğan: ‘Demokrasi maskesi' takanlar ortaya çıkacak

YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Başkan Erdoğan, “Kendi kişisel ve zümrevi çıkarlarını demokrasi maskesi altında pazarlayanların gerçek yüzlerini ortaya dökmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Başkan Erdoğan: ‘Demokrasi maskesi' takanlar ortaya çıkacak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Üniversite sayısının 76'dan 207'ye, öğrenci sayısının ise 1 milyon 600 binden 8 milyon 400 bine yükseldiğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin, Avrupa'da üniversiteye erişim konusunda ilk sıraya çıktığını vurgulayarak şöyle konuştu:

KOPYA DÖNEMİ BİTTİ

"Daha önce yüzde 42 düzeyinde olan kız öğrencilerimizin oranı, bu yıl itibarıyla yüzde 49'a yükseldi. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yükseköğretimde temel amacımız eğitim kurumlarının kalite odaklı faaliyetler yürütmesi, kalkınmada kritik rolü olan bilimsel alanların desteklenmesidir. Tek tipçi anlayıştan uzaklaşan üniversitelerimiz, farklı değerler üretir hale gelerek birbirinin kopyası olmaktan çıkmıştır. Gerçi hala, eski Türkiye'nin alışkanlıklarıyla devletten ve toplumdan kopuk bir şekilde inşa ettikleri hükümranlık alanlarını korumanın peşinde olanlar yok değil. Bunlar da var ama inşallah onlar da adım adım bu ülkenin üniversitesi olduklarını, bu millete hizmet etmekle mükellef olduklarını anlayacaktır. Kişisel ve zümrevi çıkarlarını demokrasi ve özgürlük maskesi altında pazarlayanların gerçek yüzlerini ortaya dökmeyi sürdüreceğiz."

DÜNYACA ÜNLÜ HOCALAR TÜRKİYE'DE DERS VERECEK

Başkan Erdoğan, "Dünyanın önde gelen üniversitelerinden saygın hocaları uzaktan eğitim yoluyla ülkemizde ders verecek" dedi.

Başkan Erdoğan, konuşmasının ardından kıdemli üniversitelerin rektörleri ve genç üniversitelerin rektörleri ile aile fotoğraf çektirdi.

'YÖK AKADEMİK KARİYER LİYAKAT PROJESİ' BAŞLIYOR

Haftaya başlayacak YÖK projesinin müjdesini veren Erdoğan şöyle devam etti: "YÖK Akademik Kariyer Liyakat projesi, doktoralı insan kaynağının daha şeffaf bir şekilde istihdamına imkan sağlıyor. Türk veya yabancı uyruklu doktorasını tamamlamış tüm akademisyen adaylarımız ile öğretim üyesi arayan üniversitelerimiz bu platformda bir araya gelecek."

CHP BOĞAZİÇİ'NDEN ELİNİ ÇEKMELİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, TRT Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Boğaziçi'ndeki eylemlere ve CHP'nin buradaki gruplara verdiği desteği eleştiren Ünal, "CHP her şeyden önce Boğaziçi'nden, gençlerden elini çekmelidir. CHP'nin geçmişten beri yaptığı hep budur. Sokak olaylarından medet ummak" dedi.

HAKARETE 100 BİN TL TAZMİNAT

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 100 bin lira manevi tazminat kazandı.Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 26 Kasım 2019'da CHP Grup Toplantısı'nda Tank Palet Fabrikası'na ilişkin açıklamaları nedeniyle 250 bin lira manevi tazminat talep etmişti.

YENİ ANAYASA ZİRVESİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan dün önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ardından da AYM Başkanı Zühtü Arslan'ı kabul etti. Erdoğan ve Bahçeli, yeni anayasa, siyasi partiler ve seçim kanunlarında değişikliklerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Bunun yanı sıra görüşmede Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylar, terörle mücadele ve dış siyasetteki gelişmeler ele alındı.

Erdoğan, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel'i kabul etti.

15 ÜNİVERSİTE 12 KIDEMLİ ÜNİVERSİTEYLE EŞLEŞTİ

YÖK Anadolu Projesi kapsamında 15 genç üniversite, 12 kıdemli üniversiteyle eşleşti. Böylece, Munzur Üniversitesi'nde öğrenim gören bir öğrencinin eşleştiği İTÜ'den ders almasının önü açıldı. Proje kapsamında eşleşen üniversitelerin listesi şöyle: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi ile Selçuk Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi ile Bursa Uludağ Üniversitesi, Bartın Üniversitesi ile İTÜ ve ODTÜ, Bayburt Üniversitesi ile Gazi, Bingöl Üniversitesi ile Erciyes ve İstanbul Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi ile Ege ve Selçuk Üniversitesi, Binali Yıldırım Üniversitesi ile Hacettepe ve Erciyes Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi ile Ankara ve Gazi Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi ile Ege Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi, Munzur Üniversitesi ile İTÜ ve Hacettepe, Muş Alparslan Üniversitesi ile Çukurova ve Gebze Teknik Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ile Çukurova ve Gebze Teknik Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi.

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın