Volvo’dan satış rekoru

Yılın ilk yarısının tamamlanmasıyla ortaya çıkan rakamlar, otomotiv sektörünün yönü hakkında bizlere detaylı ve kesin bilgiler veriyor. Volvo, son yıllarda yaptığı atılım ve yenilikler sayesinde pazarda tutunmayı hatta yukarılara tırmanmayı başarmışa benziyor.

Volvo’dan satış rekoru

Markanın özellikle yeni XC90 SUV modelini tanıttıktan sonra ürün gamındaki modellerini yenilemesi Volvo’nun satış başarısına ulaşmasını sağladı. SUV’lere olan güçlü talep sonucunda markanın amiral gelisi SUV modeli olan XC90 sonrasında orta ölçekli SUV modeli olan XC60 ve kompakt SUV’si olan XC40 bu talepten karşılığını aldı. Volvo XC90 ülkemizde de ilk yarı yıl sonuçlarına göre sınıfının en çok tercih edilen modeli oldu.

Marka kârını yüzde 29 arttırarak 474 milyon dolarlık bir rakama ulaştı. Ayrıca İsveçli markanın toplam gelirleri 7.5 milyar dolar seviyesine iyice yaklaştı. Volvo bu detayların haricinde ilk yarı yıldaki operasyon karının da yüzde 16 arttığını bu değerin 2017 yılına göre de yüzde 24 arttığını belirtti. İsveçli markanın en dikkat çekici olan rakamları ise teslim ettiği araç sayısında oldu. Bu rakam yüzde 14 artarak 317 bin 639 oldu ve bu değer markanın teslimat sayılarındaki en yüksek değer

Volvo’nun Güney Karolina’da açmış olduğu fabrikası için zor zamanlar olacak mı merak edilen konular arasında. Orta sınıf sedan modeli S60’ın üretileceği bu fabrikada Amerika ile karşılıklı alınan vergi arttırma kararları sorun yaratacağa benziyor. S60’ın üretimi ise gelecek ay başlayacak. Bu arada Volvo’nun Amerika satışlarının yüzde 40’ını XC90 modeli oluşturuyor.

Tüm Otomobil haberleri için tıklayın