Porsche birinci çeyrekte yükselişe devam etti

Porsche AG’nin gelirleri 2018 yılının ilk çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artarak 5,9 milyar Euro’ya ulaştı.Şirketin çalışan sayısı ise yüzde 7 artarak 30 binin üzerine çıktı.

Porsche birinci çeyrekte yükselişe devam etti

Porsche AG, 2018 yılının ilk çeyreğinde teslimat, gelir ve işletme rakamlarındaki yükselen performansını sürdürdü. Yaklaşık 63 bin 500 aracın teslimatını gerçekleştiren spor otomobil üreticisinin gelir hanesi ise yüzde 8 artışla 5,9 milyar Euro’ya ulaştı. İşletme faaliyetleri ise, yüzde 16,4 işletme kâr marjı ile toplam 976 milyon Euro’ya yükseldi.

Porsche AG İcra Kurulu Başkanı Oliver Blume ise yaptığı değerlendirmede, “Bu sonuçlar, ürün stratejimizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Yeni nesil Panamera ve Cayenne’in yanı sıra yeni 911 GT modelleri de müşterilerimizin gözündeki popülaritelerini bir kez daha kanıtladı” dedi. Blume, “Bizim için asıl mesele, sürekli rekorlar kırmak değil. Sağlıklı kâr oranları ve iş güvencesi ile değer yaratan bir büyüme grafiği yakalamak istiyoruz” diye konuştu.

Çalışan sayısı 30 bini aştı

Porsche İlk çeyrek sonu itibarıyla istihdam sayısını yaklaşık yüzde 7 oranında artırdı. 30 bin 335 kişinin çalıştığı spor otomobil üreticisinin bir önceki yıl Stuttgart’ta 28 bin 249 çalışanı vardı. Şirketin CFO’su Meschke ise “Amacımız, salt otomobil üreticisi kimliğinin ötesine geçerek özel ve spor mobilite çözümleri sunan bir tedarikçi olmak. Bu amaçla yatırımlarımıza yoğun olarak devam ediyoruz. Fakat bu dönüşüm sürecinde dahi öncelikli hedefimiz, kârlılığı sürdürmek.” diye konuştu.

Tüm Otomobil haberleri için tıklayın