Hipertansiyona sessiz katil deniyor çünkü...

Hipertansiyona sessiz katil diyen uzmanlar, yaz aylarında dikkat edilmezse hipertansiyonun beyin kanaması, kalp krizi ve böbrek yetmezliği gibi ciddi sorunlara neden olduğunu belirtti. İşte bilinmesi gerekenler...

Hipertansiyona sessiz katil deniyor çünkü...

IHA

Yaz aylarında en sık görülen sağlık problemlerinden biri de hipertansiyon. Hipertansiyonun beyin kanaması ve kalp krizi açısından risk oluşturduğunu söyleyen uzmanlar, önerilerini sıraladı.

İHA'da yer alan habere göre İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Engin Sennaroğlu, hipertansiyon hastalarının bu dönemde idrar söktürücü etkileri nedeniyle çay ve kahveden mümkün olduğunca kaçınmaları, günlük tüketimi 1-2 fincan çay ve 1 fincan kahve ile sınırlandırmaları ve en az 8 bardak su tüketmeleri tavsiyesinde bulundu.

HİPERTANSİYON İÇİN ÖNERİLER

Güneş ışınlarının yeryüzüne en dik geldiği 10.00 - 15.00 saatleri arasında dışarı çıkmayın.

Sporu akşam saatlerinde yemekten 2 saat sonra yapmaya özen gösterin.

Alkolle birlikte sigara kullanmanın tansiyon yükselmelerine neden oluyor. Bu aylarda azaltılmalı.

Dr. Sennaroğlu, tansiyonu kontrol altında olan ve düzenli ilaç alan hastaların soğuk suyla duş alabileceğini ancak aksi durumda önermediklerinin altını çizdi.

Sennaroğlu, yaz aylarında buğday ve yulaf ekmeği, meyve, yeşil yapraklı sebze gibi sindirimi kolay olan lifli ve posalı gıdalar tüketilmesi ve hayvansal protein yerine bitkisel proteinlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi ve sözlerini şöyle tamamladı:

"Uzun süreli tatil nedeniyle düzenli doktor kontrolünüz aksayabilir. Eğer idrar söktürücü dahil birden fazla ilaç kullanıyorsanız ya da tansiyona bağlı böbrek sorununuz varsa doktorunuzu her ay mutlaka ziyaret ediniz."
  • hipertansiyon
  • kalp krizi
  • beyin kanaması
  • sessiz katil
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın