Üşürken kalp krizi geçirebilirsiniz! 3 belirtiye dikkat

Kasım ayında havaların soğumasıyla kalp krizi riskinin arttığına dikkat çeken uzmanlar, 'Boğaz ve göğüs bölgesini soğuk havadan koruyun' dedi. Peki, kalp krizini nasıl anlayacağız? İşte 3 kalp krizi belirtisi...

Üşürken kalp krizi geçirebilirsiniz! 3 belirtiye dikkat

DHA

Soğuk havalar kalp krizi riskini artırıyor. Uzmanlar, soğuk havanın kalp damarlarının genişleyebilme kapastitesini bozduğunu belirtti. Peki, üşürken kalp krizi nasıl anlaşılır?

DHA'ya açıklamalarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammed Keskin, "Mevsim geçişlerinde kalp damarları büzüşüyor. Ani soğuk hava kalp damarlarının genişleme kapasitesini de bozuyor. Genelde bu mevsimde gelişen grip, zatürre gibi rahatsızlıklar da riski artırıyor. O nedenle iyi giyinin, boğaz ve göğüs bölgesini soğuk havadan koruyun." diyerek uyardı.

3 KALP KRİZİ BELİRTİSİ

Göğüste baskı, yanma, sıkışma olur. Genelde çeneye ve sol kola vurur. Baskı bazen karına ve sırta da vurur.

Genellikle bu ağrı 5 dakikadan uzun sürer. Hastaneye gelen hastaya mutlaka EKG çekilmesi lazım, o zaman kalp krizi teşhisi koyabiliyoruz.

Eğer kişi hastaneye gitmezse, geç kalırsa ani ritim bozukluğu oluşabilir ve kalbi durur. Beyindeki oksijen seviyesi düşer ve beyin hasarı oluşur. Ayrıca kalp krizi geçiren kişiye hızlı müdahale edilmezse, iyi bir tedavi uygulanmazsa sonradan kalp yetersizliği gelişir. Hasta hayatı boyunca ilaç kullanmak zorunda kalır. Kalp yetersizliği en kötü kanserden bile daha tehlikeli, her yıl ölüm riski yüzde 50'dir" diye konuştu.

  • kalp krizi
  • üşümek
  • 3 kalp krizi belirtisi
  • soğuk hava
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın