Prof. Dr. Erkan Topuz 18'lik hafızanın sırrını verdi! Bu yaz meyvesi unutkanlığa birebir

Prof. Dr. Erkan Topuz iyi bir hafızanın sırrı paylaştı. Böğürtlen meyvesi unutkanlığa en iyi ilaç. Peki hafıza koruyucu böğürtlen nasıl tüketilir? İşte yanıtı...

Prof. Dr. Erkan Topuz 18'lik hafızanın sırrını verdi! Bu yaz meyvesi unutkanlığa birebir

Unutkanlık maalesef çağımızın hastalığı. Böğürtlen ise hem lezzetli hem de oldukça şifalı. İşte detaylar...

PROF. DR. ERKAN TOPUZ ÖNERİYOR

Diyabet ve böbrek taşlarına faydalı olan böğürtlenin sıkılarak elde edilen suyunun İshal rahatsızlığına, taze yada kurutulmuş yaprakların(20 gr) dan yapılan çayın ise ağız yaralarına iyi geldiğini belirtmekdedir.Antioksidanlar bakımından zengin olan ,böğürtlen meyvesinin yaşlılıkdan kaynaklanan hafıza kaybına karşı kullanıldığını belirtti.

BÖĞÜRTLENİN FAYDALARI

İdrar sökdürür

Yüksek tansiyona iyi gelir

Göz zafiyetini giderir

Mesane taşlarının düşmesine

Ağız,dil,diş eti rahatsızlıklarına

Kadınlarda olan beyaz akıntıya

Kökü kaynatılıp içilirse kandaki şeker mikdarını düşürür.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın