Kübbülmüşviyye tarifi Kilis'in meşhur yemeklerinden biri. Peki, kübbülmüşviyye nasıl yapılır? Görüntüsü içli köfteyi andırsa da yapılışı farklı olan kübbülmüşviye doyurucu bir yemek.
Bulgurla yapılan kübbülmüşviye tarifinin püf noktası iç yağla yapılmasıdır. İşte kübbülmüşviyye tarifi ve malzemeler...
KÜBBÜLMÜŞVİYYE TARİFİ MALZEMELER
3 su bardağı çiğ köftelik bulgur
300 gram yağsız ve sinirsiz koyun veya dana kıyma
300 gram koyun gömlek yağı (iç yağı)
1 adet kuru soğan
Yarım kase ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı nane
Karabiber
Tuz
Kırmızı biber
KÜBBÜLMÜŞVİYYE TARİFİ
Kübbülmüşviyye tarifi için önce soğanı yemeklik doğrayın. Tepsiye bulguru koyun ve soğanı ekleyin.
Baharatları ve tuzu da ekleyip bir süre yoğurun. Ardından kıymayı ekleyip sakız gibi bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.
İç yağını ayrı bir yerde ufak ufak doğrayın. Sıcak su ilave edip o da sakız kıvamına gelene kadar yoğurun.
İç yağına, tuz, karabiber, kırmızı biber, nane, ceviz içi ve tarçın ekleyin. Badem büyüklüğünde parçalara ayırıp elinizle şekil verin.
Bulgurlu kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte gibi şekillendirin.
Ortalarına baharatlı iç yağından birer parça koyup ağzını kapatın.
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra ızgarada pişirin. İsteyenler fırında da yapabilir.
Pişirdikten sonra isterseniz sade yağda tekrar kızartabilirsiniz. Kübbülmüşviyye tarifi hazır. Afiyet olsun...