Kansere düşman kalbe dost! Dünyanın her yerinden talep var

Çin, Amerika ve Avustralya başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç edilen fındık yağına dünyanın her yerinden talep var. Ordu'da üretilen fındık yağı kanserden tansiyona ve kalp rahatsızlığına kadar birçok hastalığa şifa oluyor.

Kansere düşman kalbe dost! Dünyanın her yerinden talep var

DHA

Ordu'da üretilen fındık yağına dünyanın her yerinden talep yağıyor. Peki, fındık yağı neye iyi gelir, neden bu kadar değerli? İçerdiği oleik asidin kansere karşı koruyuculuğu bilinen, kolesterol, tansiyon ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelen fındık yağı son yıllarda başta Çin, Amerika ve Avustralya olmak üzere 20'yi aşkın ülkeye ihraç ediliyor. Kanser düşmanı fındık yağının faydaları saymakla bitmiyor.

DHA'da yer alan habere göre Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Durugöl Mahallesi'nde yaklaşık 80 milyon lira yatırımla kurulan fabrikada 2010 yılından bu yana fındık yağı başta olmak üzere ayçiçeği, aspir, soya ve ceviz yağı üretimi gerçekleştiriliyor.

Yaklaşık 400 işçinin istihdam edildiği fabrikada üretilen yağlar, iç piyasanın yanı sıra yurt dışına da ihraç ediliyor.

İçerdiği oleik asidin kansere karşı koruyuculuğu bilinen, kolesterol, tansiyon ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelen fındık yağı, yurt dışından talep görüyor. Fındık yağı en çok Çin, Amerika ve Avustralya olmak üzere 20'yi aşkın ülkede market raflarını süslüyor.

DÜNYANIN HER YERİNDEN TALEP VAR

Hammadde konusunda yaşanan kıtlık nedeniyle bütün ülkelerin yağa ihtiyacı olduğunu söyleyen Üretim tesisi Genel Müdürü Uğur Altaş, şunları söyledi:

"Çin, dünyanın her yerinden yüklü miktarda yağ çekiyor. Amerika'dan soya çekiyor, Rusya'dan çekirdek ya da ham yağ çekiyor. Kazakistan şu anda yağ üretiminde Çin'e çalışıyor. Doğal olarak Avrupa ülkeleri de ürün topluyor. Bu sebeple her ülkenin ihtiyacı var. Dolayısıyla bu gibi etkenler Türkiye'de de yağ ihracatı hızlandı. Yurt içinde fiyatlar yükseliyor ama aynı şartlarda ihracat yapabiliyorsunuz. Dünyanın her yerinden talep var. Herkesin ihtiyacı olduğu için ihracat sorunu yok. İstediğiniz kadar satabiliyorsunuz."

FINDIK YAĞININ FAYDALARI

Fabrikanın Kalite Kontrol Şefi Kimyager Zeynep Uğurlu da fındık yağının pres ünitelerinde iç fındıklardan ham yağ çıkarıldıktan sonra fiziksel rafinasyon edilerek yemeklik hâle getirilmesiyle elde edildiğini söyledi.

Fındık yağının içerisinde bulunan oleik asidin kanserin düşmanı olduğunu, kolesterole, tansiyona ve kalp rahatsızlıklarına iyi geldiğine dikkat çeken Uğurlu, fındık yağının faydalarını şöyle sıraladı:

"Fındık yağı bizim için meyvenin yağ oluşuyla ve sağlıklı yağ içermesiyle özelde önemli bir yağdır.

Fındık yağının içerisinde yüksek miktarda oleik asit bulunur ve oleik asit başta kanserin düşmanı olmak üzere, kolesterole, tansiyona ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelen bir yağ asididir.

Fındık yağının içerisinde yüzde 80 üzerinde oleik asit bulunmaktadır. Ayçiçeği yağı bir tohum yağıdır. Ayçiçeği yağının içerisinde de yine değerli yağ asitleri bulunur ama fındık yağı kadar önemli bir yağ asidi bulundurmamaktadır.

Fındık yağının meyve yağı olmasına rağmen kızartmalar dahil olmak tüm yemeklerde kullanılabilir. Tüketicilerimiz mutfaklarında artık sağlıklı ürün tüketmeyi seviyorlar.

Tüm gıda maddelerinin içerisinde katkı maddesi olmamasını ya da kimyasal içermemesini istiyorlar.

Fındık yağı hem sağlıklı bir meyve yağı oluşuyla hem de üretim yöntemiyle hiçbir kimyasal malzemenin kullanılmamasıyla üretilmesi sağlık açısından önemli bir ürün. Bu sebeple tüketicilerin rahatlıkla tercih edebileceği bir ürün."

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın