İkindi çayı yanına pratik ara sıcak tarifleri araştırılıyor. Evde bulunan malzemelerle milföylü biber sarmaya ne dersiniz? Oldukça pratik bir tarif olan milföylü biber sarma fırında pişiyor. İşte ikindi çayına iştahınızı kabartacak milföylü nefis lezzet...
MİLFÖYLÜ BİBER SARMA MALZEMELER(10 KİŞİLİK)
10 kare milföy
10 adet iri çarliston biber
2 su bardağı ezilmiş beyaz peynir veya köy peyniri
Üzeri için
Yumurta sarısı
Çörek otu
1 tatlı kaşığı tereyağı
MİLFÖYLÜ BİBER SARMA TARİFİ
Saplarını almadan biberlerin yukarıdan aşağı doğru parçalamadan yarın ve çekirdeklerini alın.
Kurulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisinde on dakika kadar biberlerin yumuşamasını sağlayın ve fırından alın.
Soğuyan biberlerin içine peyniri doldurun. Şerit hâlinde milföylerinizi kesin ve biberlere dolayın. Bu işleme biberler bitene kadar devam edin.
Üzerine yumurta sarısı çörek otu ve birer tatlı kaşığı kadar tereyağı koyup 180 derecelik fırında milföyler kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...