Her öğün tüketin, virüsleri yok ediyor

Grip, soğuk algınlığıyla gelen virüsleri ilaç almadan doğru besinlerle yok edebilirsiniz. İşte virüsleri yok eden besinler…

Her öğün tüketin, virüsleri yok ediyor

Mutfaktaki bazı besinler virüsleri yok ediyor. Özellikle grip ve soğuk algınlığının yaygın olduğu bugünlerde mutlaka tüketmeniz gereken besinleri bir araya getirdik.

HAFTADA 2-3 KEZ SOFRANIZDA BALIĞA YER VERİN

Balık, Omega-3 yağ asitlerinden zengin içeriğe sahiptir. Güçlü bir bağışıklık sistemi için haftada 2-3 kez balık tüketimi önerilmektedir.

SEBZE VE MEYVELER

Vücut direnci için özellikle maydanoz, kuşburnu, yeşilbiber, greyfurt, portakal, kivi, enginarı sofradan eksik etmeyin. Zeytinyağı, ceviz, badem, fındık ve türevleri E vitamini ve havuç, ıspanak, domates, brokoli, pırasa, bal kabağı gibi sebzeler ise bir A vitamini türevi olan 'beta karoten' içerir.

YULAFIN ZENGİN İÇERİĞİNDEN FAYDALANIN

Yapılan çalışmalarda yulaf kanser, mikrobiyalenfeksiyonlar, diyabet ve yüksek kolesterol tedavisinde etkilidir. Bağışıklık sistemi üzerinde de uyarıcı etkiye sahip olan yulaf; sık sık grip olan, soğuk algınlığına yakalanan ve stresli bir hayata sahip bireylerin beslenmelerinde mutlaka yer almalıdır.

SARIMSAK DOĞAL ANTİBİYOTİK

Doğal antibiyotik olan sarımsak bağışıklığı güçlendirir ve hastalıklara karşı direnci artırır.

HER GÜN YOĞURT VE KEFİR TÜKETİN

Kefir ve yoğurt, probiyotik özellikleri sayesinde vücut direncini artırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

ZENCEFİL İYİLEŞTİRİCİDİR

Virüssavar bir bitki olan zencefil, özellikle soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklara karşı koruyucu etkiye sahiptir. Zencefil, baş dönmesi, mide bulantısı, kusma ve soğuk terleme gibi gribe bağlı tüm semptomları azaltmaya yardımcı olur.

KALBİN ŞİFASI YEŞİL ÇAYDA

Yeşil çay kalbi güçlendirir ve kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Yeşil çayın diüretik (idrar söktürücü) etkisi olduğu için tansiyon ve böbrek hastaları doktor ve diyetisyene danışarak tüketmelidir.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın