Farklı yemek arayanlara kinoalı sebzeli İsveç köftesi tarifi

Benim Yemeğim'in 28 Temmuz menüsü kinoalı sebzeli İsveç köftesi oldu. Köfte, garnitür ve sos olmak üzere üç adımda yapılan kinoalı sebzeli İsveç köftesi tarifi bugünün menüsü olabilir. Hafta içi her gün farklı tariflerle ekran başındakilere yemek konusunda ilham olan Benim Yemeğim'de Şef Rafet İnce farklı yemek tarifleriyle yarışmacıların hünerlerini ortaya çıkarıyor. İşte günün menüsü İsveç köftesinin tarifi ve malzemeleri...

Farklı yemek arayanlara kinoalı sebzeli İsveç köftesi tarifi

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

"Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler Benim Yemeğim menüsünü kaçırmıyor. Yarışmacılar bugün kinoalı sebzeli İsveç köftesi tarifinde hünerlerini sergileyecek. Peki, İsveç köftesi nasıl yapılır?

Köfte harcı, garnitür ve sos olmak üzere üç adımda hazırlanan kinoalı sebzeli İsveç köftesi oldukça pratik ve lezzetli. Tek yapmanız gereken iyi bir köfte harcı elde etmek ve garnitürle birleştirmek. İşte Benim Yemeğim'in 28 Temmuz menüsü...

KİNOALI SEBZELİ İSVEÇ KÖFTE MALZEMELER

Köftesi için:

200 gram dana kıyma

1 yemek kaşığı kinoa

1 çay kaşığı kimyon

Tuz ve karabiber

Garnitürü için:

4 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye

7 adet kırmızı çeri domates

7 adet sarı çeri domates

5 adet brüksel lahanası

10 adet arpacık soğan

2 yemek kaşığı çiğ kaju fıstığı

1 adet kabak

4 dal frenk soğanı

Sosu için:

1 yemek kaşığı domates salçası

Su

Tuz ve karabiber

KİNOALI SEBZELİ İSVEÇ KÖFTENİN YAPILIŞI

Kıymaya; ıslatılmış kinoa, kimyon, tuz ve karabiber ilave edip yoğuruyoruz. Köftelere şeklini verdikten sonra zeytinyağında arpacık soğan ve brüksel lahanalarını karamelize ediyoruz. Çeri domatesleri de ilave edip karamelize ettikten sonra köfteleri ilave ediyoruz soteliyoruz.

SOSUNUN YAPILIŞI

Salça, tuz, karabiber ve zeytinyağına sıcak su döküp karıştırıyoruz. Sosu isveç köftelere döküp sosu kaynatıyoruz. İsveç köftelere haşlanmış fasulye, tuz, karabiber ve su ilave ettikten sonra pişiriyoruz. İnce ince doğradığımız frenk soğanını ve küçülttüğümüz kaju fıstıklarını ekliyoruz.

Jülyen doğradığımız kabakları tuzlu suda 1-2 dakika haşlıyoruz. Haşlanmış kabakları buzlu suda bekletiyoruz. Ürünlerimizi tabaklıyoruz.

  • kinoalı sebzeli İsveç köftesi tarifi
  • Benim Yemeğim 28 temmuz menüsü
  • Benim Yemeğim
  • İsveç köftesi
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın