"Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler Benim Yemeğim menüsünü kaçırmıyor. Yarışmacılar bugün kinoalı sebzeli İsveç köftesi tarifinde hünerlerini sergileyecek. Peki, İsveç köftesi nasıl yapılır?
Köfte harcı, garnitür ve sos olmak üzere üç adımda hazırlanan kinoalı sebzeli İsveç köftesi oldukça pratik ve lezzetli. Tek yapmanız gereken iyi bir köfte harcı elde etmek ve garnitürle birleştirmek. İşte Benim Yemeğim'in 28 Temmuz menüsü...
KİNOALI SEBZELİ İSVEÇ KÖFTE MALZEMELER
Köftesi için:
200 gram dana kıyma
1 yemek kaşığı kinoa
1 çay kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber
Garnitürü için:
4 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye
7 adet kırmızı çeri domates
7 adet sarı çeri domates
5 adet brüksel lahanası
10 adet arpacık soğan
2 yemek kaşığı çiğ kaju fıstığı
1 adet kabak
4 dal frenk soğanı
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
Su
Tuz ve karabiber
KİNOALI SEBZELİ İSVEÇ KÖFTENİN YAPILIŞI
Kıymaya; ıslatılmış kinoa, kimyon, tuz ve karabiber ilave edip yoğuruyoruz. Köftelere şeklini verdikten sonra zeytinyağında arpacık soğan ve brüksel lahanalarını karamelize ediyoruz. Çeri domatesleri de ilave edip karamelize ettikten sonra köfteleri ilave ediyoruz soteliyoruz.
SOSUNUN YAPILIŞI
Salça, tuz, karabiber ve zeytinyağına sıcak su döküp karıştırıyoruz. Sosu isveç köftelere döküp sosu kaynatıyoruz. İsveç köftelere haşlanmış fasulye, tuz, karabiber ve su ilave ettikten sonra pişiriyoruz. İnce ince doğradığımız frenk soğanını ve küçülttüğümüz kaju fıstıklarını ekliyoruz.
Jülyen doğradığımız kabakları tuzlu suda 1-2 dakika haşlıyoruz. Haşlanmış kabakları buzlu suda bekletiyoruz. Ürünlerimizi tabaklıyoruz.